Forssa

Sannan harrastuksesta syntyi uusi yritys – Pikku Pistrina leipoo herkut juhliin

Forssalaisen Sanna Järven käsissä syntyy leivonnaisia teemakakuista korvapuusteihin.
Leipomo Pikku Pistrinan yrittäjä Sanna Järven mukaan täytekakkujen koristeluissa trendinä ovat nyt erilaiset pursotukset.
Leipomo Pikku Pistrinan yrittäjä Sanna Järven mukaan täytekakkujen koristeluissa trendinä ovat nyt erilaiset pursotukset.

Muutama vuosi sitten forssalaisen Sanna Järven perhe oli pattitilanteessa. Heidän jääkaappinsa pursusi mitä ihanimpia leivonnaisia, mutta kukaan ei ehtinyt syömään niitä samaa tahtia pois kuin uusia herkkuja syntyi lisää. Ongelma oli ratkaistava ja syntyi idea oman leipomon perustamisesta. Leipomo Pikku Pistrina näki päivänvalon syksyllä 2017.

– Olen pienestä asti leiponut paljon. Varhaisimmat oppini olen saanut mummulta. Nyt vanhemmiten kokemusta ja tietoa on karttunut leipoessani harrastusmielessä tarjottavia ystävieni ja tuttujeni juhliin, 35-vuotias yrittäjä kertoo.

Pikku Pristinan valikoimiin kuuluvat kaikenlaiset leivonnaiset täytekakuista suolaisiin piirakoihin. Järven erikoisosaamista ovat kuitenkin koristeelliset täytekakut.

Pursotuksia ja sokerimassaa

Muutaman yrittäjävuotensa aikana Järvi on ehtinyt leipoa satoja kakkuja. Parhaimmillaan hänen leipomossaan on valmistunut 40 kakkua yhden viikonlopun aikana. Tällä hetkellä suosituimpia kakkutyyppejä ovat perinteiset juustokakut ja täytekakut.

– Suunnittelen kakun aina asiakkaan toiveiden mukaisesti. Erilaiset teemakakut ja juhlittavan henkilön persoonallisuuteen tai työhön liittyvät kakut ovat suosittuja. Makumaailman osalta haetaan perinteikkäitä makuja. Irrottelu näkyy enemmän koristeissa, Järvi kuvailee.

Kevään ja kesän juhlien tarjoiluja pohtivalle leipurilla on varma vinkki: kakkubuffa. Hän rakentaisi sen erilaisista kakkutyypeistä, joiden koristeluista saisi aikaan huikean väriskaalan.

Unelmista totta

Tällä hetkellä Pikku Pistrinan tuotteita on saatavilla tilauksesta sekä torikahvila Kulkurista aina toripäivisin. Järvi unelmoi myös oman kahvilan perustamisesta, jossa hän voisi myydä tuotteitaan suoraan vitriinistä asiakkaille.

– Parasta tässä työssä on se, kun asiakas tulee juhliensa jälkeen kiittämään ihanasta kakusta. Siitä kumpuaa onnistumisen ilo, joka motivoi kehittämään itseään ja uusia koristeluideoita, Järvi hymyilee.

Keväällä Pikku Pistrinan yrittäjä aloitti leipuri-kondiittorin ammattitutkinnon suorittamisen. Tähän asti Järvi on ammentanut ideansa internetistä.

– Leipominen on laji, jota ei opi kuin tekemällä ja kokeilemalla. Toivon, että tutkinnon suorittaminen antaa minulle vielä enemmän varmuutta ja osaamista, jotta pystyn toteuttamaan asiakkaiden mahdottomiltakin kuulostavat ideat, Järvi päättää.

Luetuimmat