JUTUT Humppila

Sekoilua ja valvomista – Nuoret humppilalaistanssijat kertovat yökyläilystä

Tahdittomien nuoret kertovat tanssin keinoin, mitä kaikkea tapahtuu yökyläilyssä kaverin luona.
Tahdittomien tanssiryhmä Jarmankan nuoret naiset esiintyivät Rehtilän pikkujoulussa sunnuntaina.
Tahdittomien tanssiryhmä Jarmankan nuoret naiset esiintyivät Rehtilän pikkujoulussa sunnuntaina.

Humppilassa pidettävään nuorten tanssin aluetapahtumaan osallistuu mm. Tahdittomat ry Jokioisten Nuorisoseuran tanssiryhmä Jarmankka.

– Nuoret ovat todella miettineet sitä, minkälaisen ohjelman rakennamme, ja ideoita tuli paljon. Virallista nimeä ohjelmalla ei vielä ole, mutta sitä on alettu rakentaa yökyläreissun ajatuksesta, siitä, mitä siellä tapahtuu, kun ollaan kaverin luona yökylässä, Tahdittomien ohjaaja Tiina Mattila kertoo.

Jarmankan 10–14-vuotiaat tytöt paljastavat, mitä yökyläily pitää sisällään.

– Sekoilua. Ja tyynysotaa. Erilaisia leikkejä ja pelaamista. Nukkua ehtii ehkä muutaman tunnin, nuoret naiset kertovat.

Tanssiesityksen rakentaminen yökyläilyn tapahtumien ympärille oli Jarmankan humppilalaisen tanssijan Ronja Tiilikkalan idea. Ronja aloitti harrastuksensa Tahdittomissa ekaluokkalaisena seitsemän vuotta sitten.

– Kiinnostus lähti kotoa, ja isovanhempanikin ovat innokkaita tanssijoita, Ronja kertoo.

Ronja tykkää tanssista, jossa on positiivinen fiilis.

– Olennaista on myös se, että pääsee esiintymään kavereiden kanssa. Ei minulla ehkä mitään suuria tavoitteita ole, haluan vain tanssia ja pitää hauskaa.

Vähintään pronssia

Tahdittomissa tanssia harrastetaan neljässä eri ryhmässä. Nuorimmat harrastajat ovat esikouluikäisiä ja vanhimmat aikuisia. Tanssijoita on nyt viitisenkymmentä.

– Jarmankka on nyt suurin ryhmä, jossa harrastajia on kolmetoista, Tiina Mattila kertoo.

Harjoituksia on kerran viikossa, minkä lisäksi Tahdittomat esiintyvät erilaisissa tapahtumissa ja katselmuksissa. Yleensä vuoteen mahtuu jokin maksettukin keikka.

– Hämeen, Satakunnan ja Varsinais-Suomen Nuorisoseurojen yhteisessä lasten ja nuorten poikkitaiteellisessa katselmuksessa meidät sijoitettiin edellisellä kerralla pronssisarjaan ja se on vähimmäistavoitteemme ensi kesänäkin.

Nuorten tanssin aluetapahtuma Nuori Kulttuuri Moves järjestetään Humppilassa 15.–16.2.2020 Kirkonkulman koulun liikuntasalissa. Ilmoittautumisaika on 2.12.–17.1.

Aluetapahtumia järjestetään eri puolilla maata kaiken kaikkiaan yli kaksikymmentä. Näistä valitaan parhaat esitykset ensi kesän Pispalan Sottiisiin.

Kaupallinen yhteistyö

Luetuimmat