JUTUT

Seutu-Sanomat 4.3.2010: Hannu Castren: Tekstiilimuseo sopisi Forssaan

Keski-Suomen kuvataiteen läänintaiteilija Hannu Castren visioi tasan kymmenen vuotta sitten Forssassa. Castren oli saapumassa HAMK:n auditorioon puhumaan Kulttuurikeskusten synty -seminaariin.

– Tulen sinne lähinnä saarnamiehen ominaisuudessa ja pyrin virittämään keskustelua tekstiilitaiteen asemasta, Castren kertoi Seutu-Sanomille.

Kuvataiteilija kertoi viehättyneensä tekstiilitaiteesta, jolle hän penäsi lisää arvostusta. Castren kertoi katsovansa tekstiilitaiteen tekijät aivan omaksi luvukseen taiteilijoiden joukossa.

– Tekstiilin historia on pitkä ja sen tekijät tuntevat historian, jota he osaavat hienosti käyttää hyväksi teoksissaan. Samalla käytännön osaamisen taito on korkeaa luokkaa.

Castrenin mukaan tekstiili jos jokin on museonsa ansainnut. Hänen mukaansa museo voisi olla säätiöpohjainen, kaupungin ja valtion tukeva nauttiva laitos. Myös yksityistä tukea pitäisi tämäntyyppisille hankkeille Castrenin mielestä löytyä.

– Paljon olisi jo valmiina kuten tekstiilitaiteilijoiden kansainvälinen verkosto. Forssassa olisi vakuuttavasti pohjaa tekstiilimuseolle historiansa puolesta ja siksikin, että yhteys designkaupunki Helsinkiin on olemassa, Castren maalaili.