JUTUT Somero

Somerolla järjestetään nuorille ilmainen kuntosalikurssi

Someron Liikunta ry järjestää kuntosalikurssin, jonka kohderyhmää ovat 7.-9.-luokkalaiset nuoret. Kurssi on osa Liikkuva koulu -hanketta.
Personal trainer Sari Majuri tutustuttaa yläkoululaiset kuntosaliharjoitteluun Loiskeessa järjestettävällä kuntosalikurssilla.

Kuntosalilla käyminen on tänä päivänä myös yhä useamman teini-ikäisen vapaa-ajan harrastus. Somerolaisille nuorille tarjoutuu mahdollisuus tutustua kuntosaliharjoitteluun ohjatusti.

– Suomessa on pitkään aika vanhakantaisesti ajateltu, että nuorisolla ei ole asiaa kuntosalille, mutta jos tietää mitä tekee ja tekee liikkeet teknisesti oikein, on salilla käyminen turvallista. Halutessaan nuoret käyvät salilla joka tapauksessa, joten on parempi, että he osaavat harjoitella oikein, personal trainer Sari Majuri toteaa.

Eri kuntosaleilla on omat ikärajakäytäntönsä nuorten asiakkaiden suhteen.

– Loiskeessa yläkoululaiset voivat käydä itsenäisesti kuntosalilla.

Matala kynnys

Kuntosaliharjoittelun voi aloittaa maltillisesti jo teini-iässä.

Nuorten kuntosalikurssi kokoontuu 14.1. alkaen viitenä maanantaina Loiskeessa. Kurssi on veloitukseton ja osa Liikkuva koulu -hanketta.

– Kysymyksessä on hyvin matalan kynnyksen juttu. Mukaan voi tulla rohkeasti, vaikka ei olisi koskaan käynytkään kuntosalilla. Jokainen on aloittanut jostain, eikä kokeneeksi voi tulla aloittamatta, Majuri rohkaisee.

Kurssi aloitetaan luennolla uimahallin kokoushuoneessa 14.1. klo 15.15, jolloin perehdytään kuntosaliharjoittelun perusteisiin ja pelisääntöihin.

– Teemme pienen alkutestin, jotta näemme kurssin lopuksi, mitä olemme viidessä viikossa saaneet aikaan. Olen kuitenkin paikalla ohjaajana, enkä arvioi tai pisteytä nuoria, kuten vaikka koulun liikunnanopettaja, Sari Majuri alleviivaa.

Tekniikat tutuksi

Kurssilla tutustutaan eri kuntosalilaitteisiin sekä oikeaoppisiin liiketekniikoihin.

– Mukaan kurssille ei tarvita kuin normaalit liikuntavarusteet sisäkenkineen.

Kurssilla nuorille tulee tutuksi turvallinen ja nousujohteinen kuntosaliharjoittelu.

– Mukaan mahtuu enintään 15 nuorta, ja ennakkoilmoittautuminen on käynnissä Someron Liikunta ry:n nettisivuilla.

 

Lue myös: Grit-Somero tarjoaa odotettuja suosikkeja ja mielenkiintoisia uutuuksia