JUTUT Loimaa

Sysi & Savi tarjoilee mörkösoundeja Sillanalusrockissa – ”Ollaan tällainen vekkuli rock-hybridi”

Loimaan asemapuistossa kuullaan tänä vuonna paikallista mörkörockia, nuorisobändejä ja nousukiidossa olevaa laulaja-lauluntekijäduoa.
Sysi & Savi -yhtyeen Jaylon Ojala (vas.) ja Temes Tuomi ovat soittaneet yhdessä 13-vuotiaista monissa eri kokoonpanoissa, myös Sillanalusrockissa.
Sysi & Savi -yhtyeen Jaylon Ojala (vas.) ja Temes Tuomi ovat soittaneet yhdessä 13-vuotiaista monissa eri kokoonpanoissa, myös Sillanalusrockissa.

Sillanalusrockia on järjestetty Loimaalla jo yli 30 vuoden ajan, eikä väliin ole jäänyt yhtään taukovuotta.

– Vuonna 1988 ensimmäisessä tapahtumassa soitti Eppu Normaali. Tapahtumassa on vuosittain ollut sellaisia artisteja tai yhtyeitä, jotka ovat lähteneet nousukiitoon vasta myöhemmin, nuoriso-ohjaaja Anu Haapanen kertoo.

Haapanen mainitsee yhtenä esimerkkinä vuonna 2011 esiintyneen Mikael Gabrielin.

– Minulla on hänestä kuvakin, josta häntä ei edes tunnistaisi. Ei taitaisi kaupungin budjetti enää riittää moneenkaan niistä artisteista, jotka ovat meillä aiempina vuosina esiintyneet, Haapanen naurahtaa.

Sillanalusrock järjestetään Citynuokkarin viereisellä puistoalueella, rautatiesillan läheisyydessä.

– Joinain vuosina pistäydyttiin myös pesäpallostadionilla, mutta se havaittiin liian isoksi areenaksi, ja palasimme juurille.

Tänä vuonna Sillanalusrockin pääesiintyjänä soittaa Ida Paul & Kalle Lindroth -duo. Koko perheen tapahtumassa esiintyy myös Ruuti-klovni ja Täti Hendersson.

Soittoaikaa nuorisolle

Sillanalusrockin tarkoituksena on alun alkaen ollut tarjota myös paikallisille nuorisobändeille esiintymismahdollisuuksia.

– Tänä vuonna meillä on sekä Metsämaan koulun että Opiston bändit.

Oman settinsä soittaa myös tänä keväänä debyyttialbuminsa julkaissut loimaalainen Sysi & Savi.

– Sysi & Savi esiintyy täällä nyt toista kertaa. Itse olin ensimmäistä kertaa soittamassa Sillanalusrockissa koulubändissä 17-vuotiaana. Oli hieno mahdollisuus päästä soittamaan mukavalla lavalla ja kunnon äänentoistovehkeillä. Tuon jälkeen olen soittanut tapahtumassa lukuisissa eri kokoonpanoissa, Teemu “Temes” Tuomi kuvailee.

Bändikaveri Juho “Jaylon” Ojala hyppäsi lavalle ensi kertaa vuonna 2004.

– Bändi oli Suicide Drivers, mutta ei meidän nimeä ollut edes mainoksessa kuin ehkä koulun bändinä. Niinä vuosina, kun en ole itse ollut soittamassa, olen vieraillut yleisössä, jos ei ole ollut muuta, Jaylon Ojala kertoo.

Vekkuli rock-hybridi

Sysi & Savi on soittanut yhdessä kuutisen vuotta. Yhtye kuvailee Facebookissa musiikkiaan progressiiviseksi rockabillycoreksi.

– Tosin ei sillä ole mitään tekemistä rockabillyn kanssa. Ollaan tällainen vekkuli rock-hybridi, Temes Tuomi kuvailee.

– Soitetaan mörkörockia, Jaylon Ojala kuvailee.

Tämän vuoden huhtikuussa yhtye julkaisi Zombijive-debyyttialbumin.

– Se oli sellainen vuoden hässäkkä, miehet kertovat.

Yhtyeen laulukieli on suomi, jonka Temes Tuomi mainitsee haastavaksi sanoittajalle.

– On esimerkiksi haastavaa laulaa moottoripyöristä kuulostamatta Popedalta. Tämän vuoksi kirjoitan mieluummin sellaista mystisempää matskua, outoja sanoja ja paljon kielikuvia, jotta musiikki ei kuulostaisi suomirockilta, Temes selventää.

Sysi & Savi myy kymmenraitaista esikoislevyään Sillanalusrockissa. Bändin kuulumisia pääsee lukemaan osoitteessa facebook.com/sysisavi. Yhtyeeseen kuuluvat myös Pete Horn ja Toni Tyyri.

 

Sillanalusrock, su 25.8. klo 15–19, Asemapuistossa (Asemakatu 5, Loimaa). Vapaa pääsy.

Luetuimmat