JUTUT Forssa

Syysloma, eikä mitään tekemistä? – Forssan nuorisotoimi järjestää lomaviikolle monenlaista aktiviteettia

Forssan kaupungin nuorisotoimi järjestää lomaviikolle monenlaista aktiviteettia.
15. lokakuuta liikennepuistossa pääsee kruisailemaan syysajojen merkeissä. Kuva vuodelta 2017. Kuva: Lassi Puhtimäki
15. lokakuuta liikennepuistossa pääsee kruisailemaan syysajojen merkeissä. Kuva vuodelta 2017. Kuva: Lassi Puhtimäki

Forssan kaupungin nuorisotoimi järjestää lapsille ja lapsiperheille monipuolisesti aktiviteetteja lomaviikon ajaksi.

– Olemme perinteisesti pyrkineet tykittämään tarjontaa lomaviikoille hengästymiseen asti, koska monella lapsella vanhemmat voivat olla lomaviikolla töissä tai lomareissuihin ei muista syistä ole mahdollista lähteä, nuoriso-ohjaaja Jaana Riitamaa kertoo.

Syyslomaviikon ohjelma alkaa tiistaina 15. lokakuuta klo 13–15 välillä liikennepuistossa järjestettävillä syysajoilla.

– Tämä on perinteinen syyslomaviikkoon sijoittuva tapahtuma, jossa lapset pääsevät viimeisen kerran kruisailemaan autoilla, kunnes liikennepuisto suljetaan talvikaudeksi. Hyvällä ilmalla tapahtumassa on käynyt jopa yli 200 vierasta.

Tänä vuonna tapahtumassa vanhemmat pääsevät tutustumaan sähkö- ja kaasuautoihin. Tapahtumassa myös grillimakkaraa ja arvontaa.

Taikuuden opettelua

Keskiviikkona 16. lokakuuta Kuutamolla sukelletaan taikuuden saloihin klo 11–15 välillä järjestettävällä taikurikurssilla.

– Taikurikurssia meillä ei ole ollut muutamaan vuoteen. Taikuri Jari Reposen ohjaama alkeiskurssi on suunnattu alakouluikäisille.

20 euron osallistumismaksuun sisältyy opetuksen lisäksi myös taikavälineet, mutta eväät taikurikokelaiden täytyy tuoda itse. Ilmoittautumiset Kuutamolle pe 11.10. mennessä puhelimitse p. 03 41 41 5755 klo 8-16 välillä. Paikkoja rajoitetusti.

Keskiviikkona yhdistyy musiikki, liikunta ja pienet kilpailut jäädiskon merkeissä, joka järjestetään Forssan jäähallissa klo 13–15 välillä. Kahviosta vastaa FoPS juniorit.

Ilottelua Lintsillä

Torstaina 17. lokakuuta Forssan torin tilausajolaiturilta lähdetään kohti Linnanmäen tunnelmallisia valokarnevaaleja klo 15.30, huvipuistoretkeltä palataan klo 23.30.

– Valokarnevaalit ovat hieno kokemus – liikkuva valo näyttää upealta pimenevässä illassa. Linnanmäen retken perään aletaan kysellä yleensä jo keväällä, Riitamaa kertoo.

Retki kustantaa 10 euroa, ja alle 15-vuotiaat tarvitsevat huoltajan mukaansa.

– Retki on edullinen ja lisäksi kätevä tapa reissata, kun pääsee suoraan portille ja sieltä takaisin. Jokainen vastaa ranneke- ja lippuhankinnoista itsenäisesti.

Paikkoja retkelle on rajoitetusti. Ilmoittautumiset Kuutamolle pe 11.10. mennessä p. 03 4141 5755.

Perjantaina 18. lokakuuta Wahreninpuistoon mahtuu vauhtia ja vipellystä klo 13–15 välillä.

– Tapahtuma-alueella on ainakin kepparirata ja poniajelua sekä grillimakkaraa.

Lauantaina 19. lokakuuta Forssassa vietetään perinteistä Lapsiperhelauantaita Feeniksissä klo 10–14. Tapahtumasta vastaavat useat eri toimijat.

Nuorison kohtaamispaikka Kuutamo päivystää joka arkipäivä klo 16 alkaen.

Luetuimmat