JUTUT Jokioinen

Tahdittomien kevätkonsertti järjestetään lauantaina – Onnistunut esitys tuo Annille ja Lauralle voittajafiiliksen

Tahdittomien kevätkonsertti järjestetään lauantaina Paanan koululla.
Anni Rokka (vas.) ja Laura Liski kuuluvat Tahdittomien Jarmankka-ryhmään.
Anni Rokka (vas.) ja Laura Liski kuuluvat Tahdittomien Jarmankka-ryhmään.

Kansantanssi on monipuolinen harrastus, jossa pääsee toteuttamaan luovuutta ja kehittämään ilmaisua sekä yhtä lailla sosiaalisia taitoja. Lajissa voi kehittyä sekä yksilönä että yhdessä, ja tanssi itsessään parantaa rytmitajua ja motoriikkaa.

– Tanssi on tosi kiva harrastus, kun siinä pääsee samalla liikkumaan. Parasta tässä on kuitenkin harrastuksen kautta saadut uudet kaverit. Meillä on tosi hyvä ryhmähenki, 11-vuotias Laura Liski kertoo.

– Kavereiden lisäksi parasta on varmaan esiintymisen jälkeinen ilo. Onnistunut esitys tuo voittajafiiliksen, 13-vuotias Anni Rokka miettii.

Laura ja Anni harrastavat kansantanssia Jokioisten Nuorisoseura Tahdittomien Jarmankka-ryhmässä.

– Aloitin kansantanssin ekaluokkalaisena, kun kävin Tahdittomien harjoituksissa koulun liikuntapassikampanjan kautta. Kaverikin harrasti siellä jo entuudestaan ja kannusti kokeilemaan. Tanssi tuntui heti omalta jutulta, Laura kertoo.

– Minulla on sellainen mielikuva, että olin noin 6-vuotias aloittaessani. Isoveli harrasti silloin ja halusin lähteä myös kokeilemaan lajia, Anni muistelee.

Tanssi tahdittaa ulkomaille

Esiintymiset, matkat ja osallistumiset kansantanssitapahtumiin niin kotimaassa kuin ulkomailla ovat oleellinen osa harrastusta.

– Viime kesänä kävimme Unkarissa Csiperó -festivaalilla esiintymässä ja majoituimme paikallisissa isäntäperheissä. Se oli tosi mukava reissu, ja unkarilaiset ovat tulossa tänne tänä kesänä vastavierailulle, Laura kertoo.

– Tänä kesänä ollaan lähdössä taas Lappeenrannassa järjestettävään tapahtumaan, Anni kertoo.

Lappeenrannassa järjestettävä Kalenat-tapahtuma on Suomen merkittävin lasten ja nuorten kansantanssifestivaali.

Lauralle ja Annille kansantanssi ei suinkaan ole ainoa harrastus, vaan tyttöjen kalentereissa on yhtä jos toista merkintää.

– Cheerleading, partio ja suunnistus, jossa kisaan myös. Lähdin varmaan 4-vuotiaana ensi kertaa suunnistamaan. Se on ollut meillä aina koko perheen harrastus, Anni kertoo.

– Pianonsoitto, kuvataidekoulu ja Ypäjän musiikkiteatteri, jossa olen mukana West Side Storyssa. Kalenteri on kyllä aika täynnä kaikkea, mutta koulunkin juuri ja juuri ehtii, Laura nauraa.

Kevätkonsertti lauantaina

Tällä erää tytöt valmistautuvat Tahdittomien kevätkonserttiin, joka järjestetään lauantaina 18. toukokuuta Paanan koululla.

– Meiltä on kolme esitystä. On luvassa nopeaa, hitaampaa ja iloista menoa, tytöt luonnehtivat.

Tytöt kertovat pitävänsä tasapuolisesti kaikenlaisista kansantansseista.

– Erilaisten hyppysarjojen muistaminen voi olla joskus haastavaa, he miettivät.

Tahdittomien kevätkonsertti, la 18.5. klo 17–18 Paanan koululla (Asemakuja 1). Kahvitarjoilu klo 16. Aikuiset 10e, 7-18-vuotiaat lapset 5 e.