JUTUT Forssa

Taidetta moottorisahalla ja kirveellä – Tuuli Aution puuveistoksia Aulagalleriassa

Tuuli Autio työskentelee kirveellä, moottorisahalla ja taltalla. Kuva: Teemu Autio

Forssan museon Aulagallerian uudessa näyttelyssä on esillä Tuuli Aution puuveistoksia.

Tuuli Autio veistää suomalaisesta puusta pelkistettyjä ihmishahmoja ja suuria astiaveistoksia. Pelkistetyt veistokset, vaikka ovatkin hitaasti työstettyjä, ovat ikään kuin nopeasti piirrettyjä luonnoksia.

Autio tutkii veistoksissaan tapoja, joilla ihminen kantaa itseään ja kohtaa ympäröivän maailman. Häntä kiinnostaa, miten elämänasenne muovautuu ja miten ollaan läsnä tässä hetkessä.

Kaikki näyttelyn veistokset on veistetty massiivisista puunrungon kappaleista, eikä töissä ole liimasaumoja.

Tuuli Autio kunnioittaa puuta. Hän työskentelee kirveellä, moottorisahalla ja taltalla. Työkalun rytmikäs jälki saa jäädä näkyviin.

Puun yksilöllisestä luonteesta tulee veistettäessä osa teosta. Puussa voi kiehtoa alkukantainen karheus tai lempeä pehmeys.

Puualan artenomi Tuuli Autio tekee Humppilassa kokonaisvaltaista työtä puun parissa sekä taiteilijana että puuseppänä. Tuuli ja Teemu Autio perustivat 21 vuotta sitten Puusepänliike Tuulipuun, joka tunnetaan Teemun leveistä lattialankuista ja Tuulin taidekäsitöistä.

Läsnä – puuveistoksia -näyttely Forssan museon Aulagalleriassa 13.1. asti. Forssan museo tarjoaa lämmintä juotavaa ja pientä naposteltavaa ke 19.12. klo 13–15.