JUTUT Tammela

Tammela esillä Ylen Metsien kätkemää -sarjassa

Metsien kätkemä -sarjaa juontavat Reetta Ranta ja Antti Huttunen. Mukana soilla kiertämässä on myös "vainuvastaava" Pietu. Kuva: Miikka Niemi, Flatlight Creative House

Ylen suosittu Metsien kätkemä -sarja palasi televisioihin viime viikolla, kun ohjelman toinen kausi käynnistyi Yle TV1:ssä.

Kauden toisessa jaksossa ollaan lounaishämäläisissä maisemissa, kun ohjelmassa tutustutaan muun muassa Torronsuon ja Liesjärven kansallispuistoihin ja Saaren kansanpuistoon.

– Torronsuohon liittyy huikeaa kansanperinnettä ja mystiikkaa. Suo ei ole elävien eikä kuolleiden maailmaa, vaan jotain siltä väliltä, siellä ovat molemmat maailmat läsnä, sarjan toisena juontajana toimiva Antti Huttunen kertoo.

Sarjassa haluttiin penkoa myös erästä maamme historian myyttisintä ilmiötä: kuppikiviä. Hämeen Härkätien varrella Letkussa on tunnettu kuppikivipaikka, joka nähdään myös jaksossa.

Huttunen kehuu koko kuvausviikon mukavimpana hetkenä löylyjä Korteniemen savusaunassa, jota ryhmät voivat vuokrata käyttöönsä.

Metsien kätkemää -sarjan toisen kauden toinen jakso Hämeen Härkätie Yle TV1:ssä to 1.11. klo 20 sekä jo nyt Yle Areenassa.