JUTUT Forssa

Tammela saa oman Vallila-kuosinsa – Kaukolanharjun maisemat inspiroivat suunnittelijaa

Kevään aikana myyntiin tulee verhoja, mattoja, mukeja, lakanasettejä ja kestokasseja, joihin Vallilan kuosisuunnittelija on ikuistanut Tammelan Kaukolanharjun.
Yhteistyö Vallilan kanssa alkoi aikoinaan Satu Lehtosen ideasta. Forssa-kuosia saa kevätkaudella myös täysin pinkkinä.

Vuosi takaperin Vallila johdatti sisustajat Forssan Ankkalammin puiston kukkaloiston keskelle, tämän kevään uutuuskuosi kuljettaa sisustajat mielikuvamatkalle Tammelan Kaukolanharjulle.

– Suositut Forssa-tuotteet tulivat myymälään käytännössä vuosi takaperin. Yhteistyötä jatkettiin vielä saman vuoden aikana, ja tällä erää toiveissamme oli kuosi Tammelan puolelta, Satu Lehtonen Forssan Prismasta kertoo.

Kuosisuunnittelijana uudessa projektissa jatkoi Tanja Orsjoki.

– Hänellä on sukujuuret ja kesäpaikka Tammelassa, joten nämä maisemat ovat hänelle hyvin tuttuja. Ehdotimme esimerkiksi Saaren kansanpuiston tai juuri Kaukolanharjun maisemia.

Myyntiin kahdessa erässä

Orsjoki vieraili Tammelassa kuvaamassa maisemia, ja lopulta uutuuskuosiin tallentui maisema Kaukolanharjulta. Ensimmäiset luonnokset kuosista Lehtonen näki viime syksynä.

– Kaukolanharju-tuotteet tulevat myymälään kahdessa erässä maalis- ja toukokuun aikana. Ensimmäisenä myyntiin tulevat verhot ja matot, kun taas kestokassit, lakanasetit ja mukit saapuvat meille toukokuussa. Tuotteita on saatavilla ainoastaan Forssan Prismasta, Lehtonen mainitsee.

Mattoja on valittavissa kolmessa eri koossa eli kynnysmattona sekä pyöreänä joko 100 tai 133 senttimetrin halkaisijalla.

– Toivottavasti tuotteet tavoittavat vakituisten asukkaiden lisäksi myös Tammelan kesäasukkaat.

Näkymä Tammelan Kaukolanharjulta ikuistetaan Vallilan uudessa kuosissa muun muassa petivaatteisiin. Kuva: Vallila Interior

Forssa-kuosia pinkkinä

Lehtosen mukaan Forssa-kuosi on otettu vastaan suurella kotiseutuylpeydellä.

– Esimerkiksi sellaiset miehet, joita sisustaminen ei kiinnosta lainkaan, ovat ostaneet tuotteita, koska ovat kokeneet eräänlaista kotiseutuylpeyttä, Lehtonen kertoo.

Tuotteita on myös lähetetty maailmalle ja viety tuliaisina alueelta pois muuttaneille.

– Monessa kodissa on nyt pieni pala Forssaa sisustuksessa.

Forssan Ankkalammin puiston mallistoon saapui vuoden alussa täydennystä.

– Saimme uuden, roosan värisen pitkän sivuverhon. Tätä ei ollut viime vuoden erissä. Sävy sopii hyvin kevään sisustukseen, jonka trendivärejä ovat muun muassa vanha roosa ja pinkin sävyt. Lisäksi onnistuimme saamaan myös jo loppuunmyytyä keltaista, pitkää Forssa-verhoa.

Onko ensi vuodelle suunnitteilla uutuuskuosia?

– Voi olla, että ensi vuonna saamme vielä uuden Forssa-kuosin, Satu Lehtonen vihjaa.