JUTUT

Tammela sai uudet PR-sissit – "Tammela näyttäytyy tosi hienona kuntana"

Emma Willman, Ella Rikassaari ja Aada Lindroos työskentelevät kuluvana kesänä Tammelan kunnan PR-sisseinä. Willman on samassa kesätyössä toista vuotta peräkkäin.

– Oli tosi kiireinen mutta mukava kesä. Halusin ehdottomasti uudelleen PR-sissiksi, Emma Willman toteaa.

PR-sissit näyttäytyvät erilaisissa yleisötapahtumissa, ja jalkautuvat Tammelan kyliin kuntalaisten ja kesäasukkaiden pariin.

– Vaikka olen asunut Tammelassa jo 7-vuotiaasta, niin silti viime kesänä Tammelasta löytyi uusia tapahtumia tai paikkoja, joista en ollut ennen tätä kesätyötä tiennyt, Willman mainitsee.

Työssään olevat PR-sissit tunnistaa oransseista, PR-sissi-tekstein varustetuista t-paidoista.

Tammela tutuksi

Rikassaari ja Lindroos kuulivat PR-sissin työstä Willmanilta.

– Tämä vaikutti kivalta kesätyöltä, ja siksi laitoin hakemuksen, Ella Rikassaari toteaa.

Rikassaari on syntyjään Tammelasta, mutta asuu parhaillaan Forssassa. Lindroos puolestaan muutti Karkkilasta Forssaan vuonna 2015.

– Tammela on tullut tutuksi kavereiden kautta. Uudemmalle tulokkaalle Tammela näyttäytyy tosi hienona kuntana, Aada Lindroos sanoo.

Suosikkipaikoikseen Tammelasta sissit listaavat monenlaiset luontokohteet.

– Saaren kansanpuisto ja Kaukolanharjun näkötorni, Willman toteaa.

– Molemmat kansanpuistot, Rikassaari sanoo.

– Saaren kansanpuisto on kyllä tosi hieno, ja kirkasvetinen Suujärvi, Lindroos sanoo.

Yhtä sometusta

PR-sisseillä on sopimus elokuun alkuun.

– Tänä vuonna olemme Facebookin ja Instagramin lisäksi myös Snapchatistä, sissit kertovat.

Sissit edustavat kuntaa erilaisissa tapahtumissa ja tilaisuuksista ja raportoivat liikkeistään sosiaalisen median kanavilla.

– Eniten somekanavista itse tulee käytettyä Snapchatiä yhteydenpitoon. Instagramia taidan päivittää ehkä pari kertaa kuussa. Facebook-tili löytyy, mutta selaan sitä enemmänkin kuin päivitän, Rikassaari kertoo.

– Kesätyö sai viime vuonna ehkä vielä enemmän miettimään, että mitä laitan someen. Jos oli työpäivän selannut kännykkää tai tietokonetta, niin kyllä se oma some jäi illalla selkeästi vähemmälle seurannalle, Willman myöntää.

Tammelan PR-sissit löytyvät osoitteesta facebook.com/tammelankunta sekä SnapChatistä että Instagramista tunnuksella @tammelankunta.