JUTUT Tammela

Tammelalaisnuorten Orbit-bändin ensiesiintyminen Mikaelin tapahtumassa

Koulubändistä keikkailevaksi kokoonpanoksi siirtynyt Orbit esiintyy Tammelan Mikaelin tapahtumassa.
Samuli Ruohonen (vas.), Artturi Pura ja Eemil Tikka odottavat Orbitin ensimmäistä julkista esiintymistä. Kuvasta puuttuu Arsi Nikkanen.
Samuli Ruohonen (vas.), Artturi Pura ja Eemil Tikka odottavat Orbitin ensimmäistä julkista esiintymistä. Kuvasta puuttuu Arsi Nikkanen.

Tammelalainen nuorisobändi Orbit valmistautuu ensimmäiseen julkiseen keikkaansa, joka koittaa tulevana perjantaina Mikaelin tapahtumassa.

– Kävin kyselemässä kunnalta meille treenikämppää, jolloin sain välittömästi keikkatarjouksen, alle kuukausi ennen tapahtumaa, Samuli Ruohonen kertoo.

Treenikämppä bändille järjestyi vasta noin viikkoa ennen h-hetkeä, jonka vuoksi jokainen on harjoitellut ohjelmistoa itsenäisesti.

– Tarkoitus on kyllä ehtiä treenaamaan yhteissoittoa vielä useamman kerran ennen keikkaa, bändiläiset toteavat.

Metallin ja rockin alalajeja

Orbit on Samuli Ruohosen, Arsi Nikkasen, Artturi Puran ja Eemil Tikan muodostama kokoonpano. Ruohonen käy lukiossa ensimmäistä vuotta, Nikkanen opiskelee metallialaa ammatti-instituutissa ja Pura sekä Tikka käyvät peruskoulun viimeistä luokkaa Tammelassa.

– Kaikki sai alkunsa joskus pari vuotta sitten samalla yläasteella, kun soittelimme välitunneilla porukalla ja esiinnyimme koulun tilaisuuksissa. Musiikinopettaja Kalle Kaunisto on meitä kovasti tsempannut, Artturi Pura kertoo.

Porukalla klikkasi heti yhteen sekä kemiat että musiikkimaku, jonka vuoksi bänditoimintaa alettiin miettiä tosissaan. Yhtye soittaa metal- ja rock-musiikkia.

– Metallin ja rockin eri alalajeja. Ei meillä ole suoraa linjaa, vaan kyllä ohjelmistoon mahtuu jotain kevyempääkin, pojat kertovat.

Musiikki vei mukanaan

Kokoonpanossa Artturi Pura ja Arsi Nikkanen soittavat kitaraa, Eemil Tikan instrumentti on rummut, ja Samuli soittaa bassoa ja laulaa.

– Olen tällä erää vähän pakon edessä solisti. Soittaminen on tutumpaa puuhaa, Samuli toteaa.

Lounais-Hämeen Musiikkiopistossa opiskelevalla Samulilla on useamman vuoden musiikkitausta. Hän soitti ensin rumpuja, mutta vaihtoi instrumenttinsa sittemmin bassoon. Eemil Tikka puolestaan viihtyi heti rumpujen takana.

– Se lähti joskus ala-asteella, kun musiikintunnilla tarvittiin rumpalia, ja ilmoittauduin vapaaehtoiseksi. Jotenkin se vain vei mukanaan, ja sen jälkeen olen opetellut soittoa itsenäisesti. YouTubesta löytyy tosi hyviä opetusvideoita, Eemil Tikka Kertoo.

Artturi Pura on soittanut aktiivisesti kolme vuotta.

– Kaikki lähti varmaan Metallican kuuntelemisesta. Kitara vaan kuulosti tosi hienolta, aloitin treenaamisen ja treenaan yhä paljon, Artturi Pura kertoo.

Inspiraatiota Metallican keikalta

Yhtyeen tulevaisuudensuunnitelmiin kuuluu oman musiikin julkaisu, mutta Mikaelin tapahtumassa kuullaan vielä covereita.

– Tarkka ohjelmisto pidetään vielä salassa, mutta settilistalla on ainakin Metallicaa, Rushia, Toolia, Orbitin miehistö kuvailee.

Pura ja Ruohonen inspiroituivat Metallican keikalla Hämeenlinnassa viime heinäkuussa.

– Olihan se tosi hieno kokemus, kun oli kuitenkin oma eka Metallican keikka. Meillä oli tosi hyvät paikatkin, Artturi Pura fiilistelee.

Orbit toivoo Tammelan Mikaelin tapahtumaan kovaa menoa.

– On vain vähän kiusallista soittaa, ellei yleisö ole mukana, Samuli toteaa.

Mikaelin tapahtuma Tammelassa pe 27.9. klo 17–21. Orbit esiintyy kunnantalon torilavalla klo 19.45.

Luetuimmat