JUTUT

Tammelan Autohuolto palvellut yli 30 vuotta

Tammelan Autohuollossa huolletaan ja korjataan kaikkia laitteita, sloganin mukaan autoja Mossesta Rolls Royceen. Hallissa on kolme nosturipaikkaa ja asentajia on kaksi. Käytössä on laaja valikoima testereitä ja merkkikohtaisia erikoistyökaluja.

– Yksi viimeisimpiä hankintoja on Sprinterin ja Crafterin etupyöränlaakerien vaihtotyökalu. Sillä voi vaihtaa laakerit purkamatta koko napaa. Meiltä saa myös hankittua pelkän laakerin. Etuna on myös se, ettei korjauksen jälkeen tarvitse säätää ohjauskulmia uudelleen kun pyöränripustuksia ei tarvitse purkaa, kertoi yrittäjä Reijo Salmi.

Merkkihuoltoja edullisemmista hinnoista kertoo paikallaollut taksiyrittäjä, jonka autoon vaihdettiin ksenonpolttimoa.

– Rengastyöt ja maalaukset ovat oikeastaan ainoita töitä, joita emme tee. Tänne ei mahdu enää rengastyökoneita, renkaanvaihtoja toki teemme, rajaa Salmi.

Tammelan Autohuolto kuuluu Autoasi-ketjuun ja toimii monimerkkikorjaamona. Autohuolloille ja korjauksille annetaan Autoasi-takuu.

Varaosat laajasti ja nopeasti

Nykyään hyvin harvat autokorjaamot merkkiliikkeet mukaan lukien enää ylläpitää varastoa tarvittavista varaosista. Osat tilataan vasta huoltotilauksen yhteydessä tai vasta niitä tarvittaessa. Tammelan Autohuolto toimii alueella myös tukkurinakin ja hankkii nopealla toimituksella varaosat tarvittaessa. Tai sikäli mikäli niitä ei löydy jo suoraan heiltä hyllystä.

– Omista varastoista löytyy suoraan jarruosia, alustan palloniveliä, vetoakseleita ja puslia, suodattimia, tulppia, polttimoita, öljyjä ja polttoaineen- ja öljyjen lisäaineita. Ja mikäli ei löydy, on käytössämme kaikki kotimaan tukkuliikkeet ja varaosatoimitukset tulevat kaksi kertaa päivässä. Ja jos kotimaasta ei löydy, tilaamme ne ulkomaisilta toimijoilta. Iäkkäämpäänkin kalustoon löytyy ulkomailta varaosia kilpailukykyiseen hintaan ja nopealla toimituksella, kertoo Salmi.

Yrityksellä on Saab-autojen alkuperäisosien edustus, lisäksi on laaja edustus öljymerkeistä ja lisäaineista öljyihin, polttoainejärjestelmiin tai vaihteistoihin. Salmen mukaan kannattaisi käyttää määräajoin polttoaineessa lisäainetta, joka poistaisi järjestelmästä kosteuden. Hänen mukaansa se säästäisi kalliilta korjauksilta ja ruosteensekaiselta mössöltä ruiskutusjärjestelmässä.

– Erityisen lupaava ja laadukas on uusi AMS-öljymerkki. Siitä löytyy laadukas öljy vaativiinkin tarpeisiin, unohtamatta Harley-Davidson tai ATV-asiakkaita, päättää Salmi.