Tanssilavat taistelevat olemassaolostaan

Matti Oksanen on toiminut Esakallion lavaisäntänä kolmen vuosikymmenen ajan.

– Tanssilavat joutuvat yhä enemmän taistelemaan olemassaolostaan ja yleisöstä, kun pelkät tanssi-illat enää riitä takaamaan elinvoimaisuutta, Oksanen toteaa.

Oksanen arvioi, että päivätanssit keräävät hyvin väkeä vielä seuraavat kaksikymmentä vuotta, kun suuret ikäluokat kuluttavat parkettia.

– Samalla iltatansseista siirtyy ihmisiä päivätansseihin, mutta iltoihin ei tule riittävästi uutta, nuorempaa väkeä tilalle. Tänä päivänä myös nuoret ikäluokat ovat paljon aiempaa pienempiä, ja samalla heille on valtavasti vapaa-ajan tarjontaa.

Siksi Esakalliotakin on viime vuosina kehitetty voimakkaasti viihdekeskuksen suuntaan. 

– Kun meillä on tällainen suuri lava, johon on paljon panostettu, se pyritään myös pitämään hyvässä kunnossa. Talon käyttöaste pitää saada suuremmaksi, jotta myös esimerkiksi ravintolapalvelut säilyvät. Siksi panostammekin perustanssien ohella vahvasti erikoisiltoihin.

Popedasta Kari Tapioon

Esakallion kausi alkoi viikolla 16 ja päättyy viikolla 41. Tansseja on keskiviikkoisin ja perjantaisin.

– Juhannuksen jälkeen alkavat myös erikoisillat, joista ensimmäisenä on vuorossa Kyösti Mäki-Mattilan juhannusmatinea kesäkuun 24. päivänä. Mäki-Mattila lausuu runojaan, kertoo tarinoita ja esittää laulelmatyyppistä musiikkia Varjokuva-orkesterin säestyksellä, Matti Oksanen kertoo.

Unto Monosen muistokonsertin jälkeen 8. heinäkuuta Mari Palo ja Hannu Lehtonen tulkitsevat lauluviihteen helmiä Viihteen vuosisata -konsertissa. Tarinaa kuljettaa ja säestää Seppo Hovi.
Seuraavana viikonloppuna nähdään ja kuullaan kolmena näytöksenä Pertti Sveholmin ohjaama hulvaton kesäooppera Gabriel, tule takaisin. Solisteja säestää Dallape-sekstetti. Heinäkuun 18. päivänä

Popeda tuo Suomi-Rockin Esakalliolle. Kahden ja puolen tunnin show toimii bändin kenraalina ennen Ratinalla pidettävää 40-vuotisjuhlakonserttia.

Elokuun 5. Päivänä nähdään laulunäytelmä Kari Tapio, 15 kesää, jossa esiintyvät mm. tangokuningattaret Marita Taavitsainen ja Tiina Räsänen. Samana päivänä on Titi Nallen 30-vuotisjuhlakonsertti.

Syyskuun ensimmäisenä päivänä Baddingin musiikki saapuu Esakalliolle. Tulkitsijoina ovat Marko Haavisto & Poutahaukat sekä Jani Forsman ja Katri Somerjoki & Stefanos Hirvonen duo.

Lisätietoja sivustolta www.esakallio.fi