JUTUT

Tempauksella laitetaan veteraanien hiukset juhlakuntoon

Hiuksilla hyvää ry:n #juhlatukka100-kampanja leikkaa veloituksetta veteraanien hiukset itsenäisyyden juhlavuoden kunniaksi. Kampanjaviesti tavoitti myös Tazzi-yrittäjä Silja Kaijan.

– Minusta tämä oli kaunis ajatus. Omaa ammattikuntaani koskeva Suomi 100 -tempaus, johon ei voinut olla osallistumatta, Silja Kaija kertoo.

Kampanjassa mukana ovat Silja Kaijan molemmat Forssan liikkeet sekä Loimaan ja Someron toimipisteet.

– Tytöt ovat lähteneet innoissaan mukaan tähän kampanjaan, Silja Kaija sanoo.

Tazzi-ketjulle hyväntekeväisyyteen osallistuminen ei ole ensimmäinen kerta.

– Tosin olen hieman sitä mieltä, että hyväntekeväisyydestä ei ole välttämätöntä huudella. Tämän asian kanssa tilanne on toinen, koska asiakkaat omaisineen täytyy tavoittaa jollakin keinolla, Silja Kaija kertoo.

Ajat varattavissa

Kampanja toteutetaan valtakunnallisesti vapaaehtoisvoimin. Jokainen kampanjassa mukana oleva vapaaehtoinen kampaaja leikkaa hiukset joko omassa liikkeessään tai veteraanien pariin jalkautuen.

– Me Tazzissa leikkaamme hiukset liikkeissä ja sopimuksen mukaan voimme myös vierailla esimerkiksi hoitolaitoksissa.

Hiusten leikkauksille ei ole varattuna mitään varsinaista päivää, vaan ajanvaraus sovitaan normaalisti.

– Niin monta teemme, kun tulijoita on. Veteraanin omaiset voivat sopia heille parhaiten soveltuvan ajan ennen itsenäisyyspäivää.

Hiuksilla hyvää ry päivittää mukaan lähteneet kampaamot nettisivuilleen.

– Minun tietojeni mukaan kampanjaan on lähtenyt myös Ypäjältä Kampaamo Ritva Kuusinen. Muitakin toimijoita alueella voi olla, mutta heidän osallistumisestaan en ole vielä kuullut, Silja Kaija kertoo.