JUTUT Loimaa

Tiia Kuusela haluaa lähteä konkreettisesti töihin – Hubi Loimaa tarjoaa tilat etätyöhön ja -opiskeluun

Tiia Kuusela alkoi tehdä etätyöpäiviään Hubi Loimaan tiloissa, koska haluaa lähteä konkreettisesti töihin.
Paula Avellan ja Ari Hietala toivovat yhä useamman löytävän tiensä Hubi Loimaan tiloihin.
Paula Avellan ja Ari Hietala toivovat yhä useamman löytävän tiensä Hubi Loimaan tiloihin.

Humppilalainen Tiia Kuusela hankki viime viikolla poletin ja sitä myöten sisäänpääsyn Hubi Loimaan tiloihin.

– Työpaikkani on Helsingissä, mutta teen todella paljon etätyötä. Pääkaupungissa olen kahtena tai kolmena päivänä viikossa, MTK:n maaseutunuorten asiamiehenä toimiva Kuusela kertoo.

Kuusela sanoo kiinnostuneensa Hubista siksi, että työn ja vapaa-ajan saisi paremmin erotettua toisistaan.

– Ajattelin, että tämä olisi hyvä ratkaisu. Pystyn aika hyvin tekemään töitä kotonakin, mutta haluan kuitenkin konkreettisesti lähteä töihin. Tulin Hubiin aamukahdeksalta ja lähden kotiin klo 16.

Joustavaa opiskelua

Novida ammattiopiston yhteydessä toimiva etäopiskelu- ja etätyötila Hubi Loimaa avattiin loppusyksystä.

– Hubi mahdollistaa joustavat opiskelupolut ja sen, että Loimaalla voi edelleen opiskella pidemmälle, vaikkei ammattikorkeakoulua fyysisesti enää paikkakunnalla olekaan, Novida ammattiopiston opettaja Ari Hietala toteaa.

Hietala kertoo Hubin tarjoavan hyvät yhteydet esimerkiksi Turun, Satakunnan ja Hämeen ammattikorkeakoulujen opintoihin sekä Turun avoimeen yliopistoon, sillä käytettävissä on eduroam -korkeakouluverkko.

– Tilan käyttäjinä ovat mm. korkeakouluopiskelijat, ja toisen asteen opiskelijoilla on Hubissa mahdollisuus tehdä omien opintojensa ohessa korkeakouluopintoja. Myös opinnäytetyön tekijöille tämä on hyvä tila.

Töihin vaikka yöllä

Hubia voi käyttää periaatteessa 24/7.

– Sisään pääsee hakemalla poletin joko Arilta tai minulta. Hubi tarjoaa puitteet myös etätyöntekijöille ja yrittäjille. Toivomme Hubin myös edistävän yrittäjien ja opiskelijoiden välistä verkostoitumista, Loimaan kaupungin yrityspalvelujen yritysneuvoja Paula Avellan vinkkaa.

Avellan muistuttaa, että tila palvelee koko seutukuntaa.

– Käyttääkseen Hubin tiloja ei tarvitse olla loimaalainen.

Hietala kertoo, että poletteja on hankittu tähän mennessä ainakin tusina.

– Toivomme, että kiinnostus kasvaa. Esimerkiksi etäopiskelu vaatii paljon oma-aloitteisuutta ja vertaistuki on tärkeä asia. Joskus on varmasti paikallaan, että vieressä on kaveri, joka auttaa ja kannustaa.

Esimerkiksi ammattikorkeakouluissa ja yliopistoissa verkko-opintojen osuus kasvaa koko ajan. Opinnoista voi tyypillisesti vähintään viidenneksen jo opiskella verkossa.

Loimaan kaupunki vuokrasi Hubille tilat Novidalta. Tiloihin on oma sisäänkäynti, ja käyttäjillä on mahdollisuus ruokailla Novidan opiskelijaravintolassa.