JUTUT Forssa

Timo Pajala huomasi jenkkiautojen huoltamisen hankaluudet ja perusti oman korjaamon

Timo Pajala teki harrastuksesta ammatin ja perusti oman autokorjaamon.
Timo Pajala perusti Pajalan pajan oman kotitalonsa pihapiirin. – Ainakin on lyhyt työmatka, yrittäjä naurahtaa.
Timo Pajala perusti Pajalan pajan oman kotitalonsa pihapiirin. – Ainakin on lyhyt työmatka, yrittäjä naurahtaa.

Forssalaisen omakotitalon piharakennuksesta kuuluu korjaamisen ääniä. Kun puiset pariovet avataan, niiden takaa paljastuu pieni autokorjaamo, Pajalan paja. Viime vuonna perustettu uusi yritys syntyi sen yrittäjä Timo Pajalan harrastuksen innoittamana.

– Olen aina pitänyt autoista ja niiden korjaamisesta. Erityisesti amerikkalaiset autot ovat lähellä sydäntäni. Kun hankimme uuden omakotitalon, päätin, että on aika kokeilla, voiko rakkaan harrastuksen avulla tuoda myös leivän pöytään, 40-vuotias Pajala sanoo.

Yrittäjyyden rinnalla Pajala tekee myös päivätöitä toisessa yrityksessä. Aina kun palkkatyö ei kutsu tuoretta yrittäjää, pajan ovet ovat avoinna asiakkaille.

– Olen huomannut, että erityisesti viikonloput ovat suosittuja ajankohtia tuoda auto huoltoon. Auton voi tuoda esimerkiksi perjantai-iltana ja hakea lauantaina, kun useimmilla on vapaata töistä, Pajala perustelee.

Perinteisiä autohuoltoja ja amerikkalaisia autoja

Pajalan paja tekee kaikenlaisiin autoihin liittyviä korjaustöitä laidasta laitaan. Yrityksen erikoisuus ovat kuitenkin amerikkalaiset autot ja niiden kunnostaminen. Pajalan mukaan harva autokorjaamo suostuu korjaamaan jenkkiautoja, sillä niiden varaosien saatavuus on haasteellisempaa kuin nykyautojen.

– Huomasin amerikkalaisten autojen huoltamiseen liittyvän hankaluuden, kun olin viemässä omaa jenkkiautoani korjattavaksi. Kaikki niihin liittyvä huoltotyö onnistuu nykyään pajassani. Maalaamisen olen jättänyt kuitenkin muille, Pajala kertoo.

Pajalan mukaan kaikista kiinnostavimpiin huolto- ja kunnostustöihin liittyy aina pieni haaste.

– Tälläkin hetkellä minulla on työprojektina sellainen moottorin vaihto-projekti, joka vaatii tekijältään ripauksen kokeilunhalua ja vähän myös hulluutta, Pajala naurahtaa.

Moottoripyörät innoittajina

Moottoripyörät ovat osasyyllisiä Pajalan autoharrastukseen. Hän harrasti pitkään moottoripyöriä, mutta häntä alkoi ärsyttää se, että niiden ohjaksissa joutui aina sään armoille. Sadesäällä ajaessa varusteet olivat aina litimärät ja kesähelteellä tamineissa oli liian kuuma. Syntyi ajatus amerikkalaisen auton hankinnasta.

– Ostimme kaverin kanssa kesäautoksi vuoden 1967 mallia olevan Mustangin. Ajopeli oli ostohetkellä niin huonossa kunnossa, että se vaati 150 tuntia hitsaustöitä, Pajala muistelee.

Pajala toivoo, että jossain vaiheessa työksi muuttunut harrastus voisi olla hänen kokopäivätyönsä.

– Lähdin yrittämään rauhallisella tahdilla. Aika näyttää, löytävätkö asiakkaat oman kotini pihaan perustettuun pajaan, Pajala miettii.

Luetuimmat