JUTUT Tammela

Torron kylässä nautitaan luvatuista miljoonista ja odotetaan Cheekin konserttia – Miss Torro avaa seudun kesäteatterikauden

Tammelan Torrolle sijoitetaan huikeita summia. Kansainväliset yritysnaiset lupaavat kylään euromaltaita, Cheek saapuu konsertoimaan ja lopulta menestyshuumassa yritetään valita myös Miss Torro.
Huijarinaiset Elisabeth (Baiba Krastina-Luukkola) ja Ulla (Tuula Honkanen) etsivät viinabaaria Torron metsistä.
Huijarinaiset Elisabeth (Baiba Krastina-Luukkola) ja Ulla (Tuula Honkanen) etsivät viinabaaria Torron metsistä.

Torron kylä on ollut kiihkeiden tapahtumien tiimellyksessä vuodesta 2012 alkaen, jolloin Turkka Mali kirjoitti Torron teatterille ensimmäisen kesänäytelmän. Tänä vuonna teatterissa valitaan Miss Torro, mutta se on oikeastaan sivujuonne.

– Kylään saapuu hienoa firmaa edustavia naisia, jotka lupaavat torrolaisille miljoona euroa, mikäli kylä valitaan maailman parhaaksi, ohjaaja Tanja Thomsson kertoo.

Torrolaiset pyrkivät siivoamaan kylänraittiaan esimerkiksi poistamalla muuten moraalisesti puhtoista maisemaa likaavan kylän juopon.

– Tässä sovelletaan luovaa ratkaisua, jolla juoppo saadaan näkymättömiin.

Miljoonan euron lisäksi Torrolle saapuu myös Cheek managereineen, jonka titteli on oikeasti manakeri.

– Olen taas luonneroolissani eli viinaan menevänä naisena. Manakeri yrittää pitää hallinnassa suhteensa Cheekin, johon hän on ihastunut, manakeria esittävä Merja Vanha-Pomppu kuvailee.

Ei baarin baaria

Kansainvälisiä raharikkaita naisia Elisabethiä ja Ullaa esittävät Baiba Krastina-Luukkola ja Tuula Honkanen.

– Olemme huijareita ja ihmettelemme, mitä oikeastaan täällä teemme. Kylästä ei meinaa löytyä baarin baaria, mutta onneksi tielle osuu lopulta ravintola, jossa muut maksavat juomisemme, Krastina-Luukkola kertoo.

Huijarit kuitenkin paljastuvat, sillä lintutornissa on luonnon siipiveikkoja bongaamassa kaksi nuorta tyttöä, Ronja (Lauriina Leino) ja Matilda (Lempi Lintukorpi), jotka osaavat tapahtumien yhteenlaskun.

– Ronja on mukavuudenhaluinen ja pinnallinen tyttö. Tykkään näytellä häntä, vaikkei tämä ihan luonnerooli olekaan, Forssan Teatterissa näyttelevä Lauriina kertoo.

Lempi Lintukorpi houkutteli parhaan ystävänsä Lauriinan Torron näytelmään.

– Myös oma roolihahmoni on itsekeskeinen teini, ehkä vähän Ronjaakin ilkeämpi, Lempi toteaa.

Näytelmän musiikista vastaavat Mika ja Turkka Mali.

Miss Torro Torron teatterissa 24.–28.5.