JUTUT

Totte jatkaa musahaaveiden tavoittelua – Idols jätti hyvät muistot

Totte Pajuniemen Idols-kokemus saapui tiensä päähän Kartanoviikolla. Tippumista voi kuvailla yllätykseksi, sillä Pajuniemi sai vuolasta ylistystä koelaulustaan ja hän suoriutui erinomaisesti kartanoviikon ryhmätehtävässä.

– Minulla on hyvä fiilis, enkä tunne mitään katkeruutta. Olin mukana niin kovatasoisessa ryhmässä, että oli kunnia hävitä heille, jos noin voi sanoa, Totte Pajuniemi naurahtaa.

Myös Pajuniemelle itselleen karsiutumisen peruste jäi mysteeriksi.

– Ryhmämme ei saanut tuomareilta palautetta, vaan ainoastaan jatkoon päässeet ja putoajat ilmoitettiin. Tämän vuoksi katselin mielenkiinnolla kyseisen jakson, jos se olisi avannut taustoja päätösten takana, mutta näin ei käynyt, Pajuniemi kertoo.

Pajuniemen ryhmän jälkeisestä tuomariston keskustelusta ja pöydällä olleista kuvista pystyi tosin päättelemään, että Antti Tuisku ja Erin olisivat laittaneet Pajuniemen jatkoon, mutta taival tyssäsi Jurekin toppuutteluun, sillä jatkopaikkoja oli tuolloin jäljellä enää kuusi ja laulajia oli jonossa neljä ryhmää.

Jaettu intohimo

Pajuniemen ryhmästä jatkopaikan lunastivat Lotta-Maria Heinonen ja Aida-Sofia Niang, kun Pajuniemen lisäksi tippui Pauliina Kuusisto. Nelikko esitti Bruno Marsin Locked Out of Heaven. Viimeistä piirtoa myöten hiottua koreografiaa ja nelikon keskinäistä energiaa kehui myös päivän mentor Benjamin Peltonen.

– Bondasimme tosi hyvin, joten tavallaan oli haikeaa jättää kaikki kesken. Idolsista jäi hyviä muistoja. Jaettu intohimo musiikkiin synnytti vain ja ainoastaan positiivisia asioita.

Lauluformaateissa Totte Pajuniemeä tuskin enää nähdään.

– En halua leimautua tyypiksi, joka pakottaa itseään joka formaattiin. En tietenkään voi täysin poissulkea ajatusta osallistumisesta, mutta ainakaan ensi vuonna en aio hakea mihinkään.

Paluu YouTubeen

Luontevasti kameroiden edessä esiintynyt Pajuniemi sai formaatissa huomattavasti ruutuaikaa.

– Kun yksi ovi sulkeutuu, niin toinen avautuu, Pajuniemi uskoo.

Aiemmin aktiivisesti vlogannut Pajuniemi on suunnitellut tekevänsä comebackin TotsiVlog-kanavalleen.

– Kanavalta on piilotettu vanhat videot, koska itsekriittisyys kasvoi liian suureksi, mutta uutta on varmasti tulossa. Olen ajatellut mennä niissä musa edellä, mutta myös videoblogia on luvassa.

Somekanavien kautta julkisuuteen on noussut jopa Justin Bieberin ja Shawn Mendesin kaltaisia supertähtiä. Suomessa somesta levyttäviksi artisteiksi ovat ponnahtaneet esimerkiksi Benjamin Peltonen ja Arttu Lindeman. Yhdessä yössä parrasvaloihin -konsepti se ei kuitenkaan ole.

– Se vaatii ihan valtavasti työtä ja imagon rakentamista. YouTubessa pitää melkein luoda eräänlainen alter ego itsestään, Totte Pajuniemi miettii.

Turun yliopistossa opiskeleva Pajuniemi pääsee tänä syksynä helpottamaan esiintymiskaipuutaan spekseissä.

 

Lue Toten ajatuksia Idols-kisasta ennen tippumistaan täältä.