JUTUT Loimaa

Unohtumaton George Ots soi Loimaalla

Raimo Laukka ja Jarmo Tinkala tulkitsevat Georg Otsia.

Georg Otsin sävelet kuuluvat Loimaan Heimolinnassa ensi viikon torstaina. Esiintymässä ovat Raimo Laukka sekä Jarmo Tinkala.

Georg Ots vieraili ensimmäisen kerran Suomessa 1951 ja lauloi heti itsensä suomalaisten sydämiin. Hän oli poikkeuksellisen lahjakas ja hallitsi sekä oopperan että iskelmän. Ots teki lukuisia levytyksiä, joiden monipuolisuus on hämmästyttävä.

Meillä hänet tunnetaan lähinnä suosikkisävelmien ja laulelmien tulkitsijana. Suomeksi hän levytti varsin paljon.

Oopperatähti ja harmonikkataituri

Raimo Laukka on kansainvälisesti menestynyt oopperalaulaja. Opiskelu Sibelius-Akatemiassa sekä Berliinissä ja Milanossa valmistivat hänet oopperalaulajan ammattiin. Kilpailuvoitot Oskar Merikanto- ja Lappeenranta-laulukilpailuissa toivat hänet suuren yleisön tietoisuuteen.

Yhteistyö George de Godzinskyn, Seppo Hovin ja Markku Johanssonin kanssa oli avain viihteen ja operetin maailmaan. Hän on tehnyt mittavan uran Suomen Kansallisoopperassa ja konsertoinut monilla suurilla kansainvälisillä areenoilla. Savonlinnan oopperajuhlilla Laukka on esiintynyt monena kesänä.

Jarmo Tinkala opiskeli harmonikan soittoa Jyväskylän konservatoriossa ja suoritti diplomin 1993. Tinkala on pitkän linjan viihde- ja studiomuusikko, joka tunnetaan muun muassa Seinäjoen Tangomarkkinoiden orkesterin vakiojäsenenä ja yhteistyöstä Veikko Ahvenaisen kanssa Veikon hanurikvartetin jäsenenä.

Tinkala on soittanut useissa tv- ja studiokokoonpanoissa. Hän on säestänyt maamme eturivin artisteja ja liki 40 vuotta kestäneellä urallaan vieraillut lukuisissa eri maissa. Jarmo Tinkala on voittanut Viljo Vesterinen -kilpailun, kultaisen harmonikan, Tango-Finlandia -palkinnon ja kaksi kertaa pohjoismaisen mestaruuden. Jarmon soittoa kuulee esimerkiksi Jari Sillanpään Pariisi-Helsinki- ja Marita Taavitsaisen André-kappaleilla.

Georg Ots -konsertti Loimaan Heimolinnassa to 8.11 klo 19.

Kasper Ehola