JUTUT Urjala

Urjalan Eläinsuojeluyhdistys tarvitsee lisätilaa

Urjalan Eläinsuojeluyhdistyksen löytöeläinkoti on syksyn mittaan täyttynyt kissoista.

Urjalan Eläinsuojeluyhdistys ry:n löytöeläinkodissa Akaassa on tilapulaa.

– Siellä on nyt paljon kissoja kuten joka paikassa syksyisin. Paikkoja niille on meillä vain 7-8, mutta isompi kissala on tulossa, yhdistyksen puheenjohtaja Johanna Elonheimo kertoo.

Elonheimo toteaa, että onneksi Pirkanmaalla on muitakin alan toimijoita kuten Kisu ry ja Kissojen Katastrofiyhdistys ry.

– Näiden yhdistysten toimintamalli on hieman erilainen kuin meillä. Yhdistykset panostavat sijaiskoteihin, uutta kotia etsiviin kissoihin ja kissojen pelastamiseen suurista populaatioista.

Koiria löytöeläinkotiin tulee Elonheimon mukaan harvakseltaan.

– Koirille ei tarvitse etsiä uutta kotia, sillä niiden omistaja löytää kadonneen lemmikkinsä esimerkiksi Facebookin kautta hyvin nopeasti. Kissojen perään ei juuri kysellä, mikä on hyvin surullista.

Eläinsuojelu esillä

Nykyisin Urjalassa ja lähikunnissa eläinsuojeluyhdistyksen löytöeläinkotia pitää Sirkku Laine.

– Aiempi löytöeläinkodin pitäjä, Koijärvellä asuva Antero Vuori luopui tehtävästään, ja Sirkku Laine otti asian hallintaansa noin vuosi sitten. Sirkkukin hakee löytöeläimiä Urjalasta, mikä on hieno asia. Matkaa Akaaseen on kuitenkin kolmisenkymmentä kilometriä, eikä kaikilla kissojen löytäjillä ole autoa, Johanna Elonheimo toteaa.

Urjalan Eläinsuojeluyhdistyksen eläinten viikolla lokakuun 18. päivänä klo 17–18 Sirkku Laine tulee esittäytymään, kertomaan ja keskustelemaan löytöeläinkodin toiminnasta.

Saman kuun 10. päivänä valvontaeläinlääkäri Mari Porma kertoo eläinsuojelutarkastuksista ja eläinsuojeluilmoitusten teosta klo 17.30–19. Yleisötilaisuudet pidetään Urjalan kirjastossa.