JUTUT Somero

Vapaaehtoistyö eläinsuojelukeskuksessa poiki Lauralle työpaikan

Laura Aarikka löysi oman paikkansa eläinsuojelukeskus Tuulispäästä.
Lennu muiskautti Laura Aarikalle suukon kiitokseksi.

Laura Aarikka ei aina kokenut sosiaalista mediaa omaksi jutukseen. Hänen elämänsä kuitenkin muuttui viime jouluna juuri sosiaalisen median ansiosta.

– Näin Facebookista Tuulispään possujen jouluateria -videon. Mietin, että vau, onko tällaisia paikkoja oikeasti olemassa, Laura Aarikka muistelee.

Aarikka tutustui netissä tarkemmin eläinsuojelukeskus Tuulispään toimintaan, ja kirjoitti hakemuksen vapaaehtoistyöntekijäksi.

– Vierailin täällä ensi kertaa helmikuun alkupuolella, ja tunsin heti vahvasti, että olin tullut oikeaan paikkaan. Samanhenkisessä porukassa tuli todella kotoisa olo, Laura Aarikka kuvailee.

Fyysinen työ

Vapaaehtoisuus sopi mainiosti Laura Aarikan elämäntilanteeseen, sillä hän oli samaan aikaan virkavapaa

Doris-uuhi on Tuulispään hurmaava yksisarvinen. Doris muutti Tuulispäähän 11-vuotiaana, kun se oli jäänyt yksin lammasystävän kuoltua.

lla Espoon kaupungilta.

– Työskentelin tätä ennen liikuntapaikkojen hoitajana, mutta nyt olen käytännössä ollut Somerolla melkein koko vuoden vapaaehtoistyössä.

Rakkaus eläimiin ja kiinnostus eläinten oikeuksiin on kulkenut aina mukana Lauran elämässä.

– Olen myös halunnut työskennellä eläinten parissa. Mietin aiemmin eläintenhoitajan koulutusta, mutta alan töitä ei oikein ole tarjolla.

Tuulispäässä Lauran vakituisiin töihin lukeutuu muun muassa ruokinnat, siivoustyöt ja monenlaiset hoitotyöt sorkkien ja kynsien hoidosta alkaen. Tärkeä työ ei lopu tekemällä.

– Tämä on kieltämättä fyysistä työtä. Lisäksi kun on isoja eläimiä, on paljon kakkaa siivottavana, Laura naurahtaa.

– Mutta työ eläinten hyvinvoinnin eteen on vain niin palkitsevaa, Laura hymyilee.

Vapaaehtoisesta työntekijäksi

Anonyymin yksityisen lahjoittajan tuki mahdollisti sen, että Laura Aarikan vapaaehtoistyö muuttui palkkatyöksi tänä syksynä. Laura vastaa eläintenhoidosta yhdessä vapaaehtoistyöntekijöiden sekä aiemmin palkatun osa-aikaisen työntekijän Riinan kanssa.

– Kokoaikaisen työntekijän palkkaaminen on ollut meillä haaveena jo monta vuotta. Vapaaehtoistyöntekijät ovat meille edelleen tosi tärkeitä, mutta tarvitsemme myös vakituisesti paikalla olevia ihmisiä ottamaan vastuuta eri osa-alueista. Tämä helpottaa toiminnan kehittämistä ja tuo siihen suunnitelmallisuutta sekä pitkäjänteisyyttä, Tuulispään perustaja Piia Anttonen kiittelee.

Laura Aarikka viettää tällä erää viikot Somerolla, viikonloput sukulaisten ja ystävien luona Espoossa.

– Oman talon katsominen Somerolta tulee todennäköisesti ajankohtaiseksi jossain vaiheessa.

Eläinsuojelukeskus Tuulispää on vuonna 2012 Somerolle perustettu maatila- ja tuotantoeläinten turvakoti. Tuulispää pyrkii auttamaan eläinyksilöitä ja antamaan niille turvallisen ja mielekkään loppuelämän. Tilalla asuu yli 60 eläintä, kuten hevosia, lehmiä, lampaita, vuohia, sikoja, kanoja ja sinikettuja. Yhteistä niille on se, ettei niille ole ollut paikkaa minne mennä tai että niiden henki on ollut uhattuna.

Luetuimmat