Loimaa

Viisikymppinen Loimaa juhlii – Koko kaupunki tuottaa meininkiä torin seudulle

Viidenkymmenen vuoden ikään ehtinyt Loimaan kaupunki juhlii näyttävästi torin ympäristössä. Ohjelmaa rakentavat niin kaupunki ja yrittäjät kuin yhdistykset ja taiteilijatkin.
Loimaan torin ympäristö muuntuu kaupunkioikeuksien pääjuhlan tapahtumapaikaksi.
Loimaan torin ympäristö muuntuu kaupunkioikeuksien pääjuhlan tapahtumapaikaksi.

Loimaan kaupunkioikeuksien 50-vuotisjuhlan päätapahtumaa on toteuttamassa suuri joukko kaupungin palvelualoista yrityksiin ja yhdistyksiin.

– Halusimme tehdä tapahtuman, joka toteutetaan loimaalaisin voimin. Mukana on ilahduttava määrä eri alojen toimijoita, jotka ovat ideoineet hienoja juttuja tapahtuman sisällöksi ja toiminnoiksi, Loimaan kaupungin markkinointisihteeri Anna Mustikkamäki kertoo.

Loimaa 50v Meininkit -tapahtumassa korostuu osallistava tekeminen.

– Tarjolla on erilaista liikunnallista harrastamista, lapsille monipuolista toimintaa sekä oman luovuuden kokeilemista mm. Alpo Jaakola -tyylisessä taidepajassa. Tapahtumatarjontaan ovat tuoneet oman panoksensa esimerkiksi kaikki 670 varhaiskasvatuksen lasta, jotka ovat hoitopaikoissaan rakentaneet ja askarrelleet kolmiulotteista tilataideteosta, jossa kuvataan Loimaata lasten silmin. Myynnissä on myös loimaalaisten kädentaitoyrittäjien tuotteita.

Musiikkipuolella kuultavana on livenä niin rock’n’rollia ja kansanlauluja kuin räppiä, tanssimusiikkia ja koululaisbändien tarjontaakin.

– Tapahtumassa lanseerataan uusi Loimaa-siirtokuvatatuointi, Loimaa-koru, ja kaupunginhallituksen puheenjohtaja Teija Ek-Marjamäki ja kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Tarja Mäki-Punto-Ristanen jakavat uudet Loimaa-mitalit henkilöille, jotka liittyvät 50-vuotiaaseen kaupunkiin.

Koska juhla asettuu eurovaalien alle, Loimaan kaupungintalon pihalla puolueet pitävät Eurooppa-toria.

Meininki-tapahtumaa vietetään torin ympäristössä lauantaina 18.5. klo 12-16.Tarkemmat tapahtumatiedot aikatauluineen löytyvät Loimaan kaupungin nettisivuilta osoitteesta https://loimaa.fi/50v-meininkit.