JUTUT Loimaa

Viisikymppinen Loimaan kaupunki juhlii – Sisältöä tuottavat myös yhdistykset ja yritykset

Loimaa juhlii kaupunkioikeuksiaan pitkin vuotta. Kaupungin lisäksi myös mm. yhdistyksillä ja yrityksillä on mahdollisuus tuottaa sisältöä juhlavuoteen.
Loimaan keskuspuisto ja tori toimivat toukokuisen pääjuhlan tapahtumapaikkoina.

Loimaan kauppalasta tuli Loimaan kaupunki 1.1.1969. Juhlavuoden kunniaksi kaupunki yhteistyökumppaneineen järjestää erilaisia tapahtumia pitkin vuotta.

– Toukokuussa on juhlavuoden päätapahtuma ja juhlavuotta huomioidaan vuoden mittaan eri tavoin. Kaupungin taloudelliset käänteet vaikuttavat nyt siihen, miten tapahtumia on mahdollista toteuttaa, Loimaan markkinointisihteeri Anna Mustikkamäki kertoo.

Tavoitteena on, että muutkin kuin kaupunki voivat tuottaa sisältöä.

– Yhdistyksiä on tiedotettu siitä, että toivomme myös heitä mukaan tuottamaan elämyksiä ja kokemuksia loimaalaisille. Mielellämme otamme vastaan uusia ja yllättäviäkin ideoita, jotka voivat perustua myös tuotteisiin ja palveluihin. Tavoitteena on, että tapahtumia ja muita juhlavuoden teemaan liittyviä uusia asioita on pitkin vuotta.

Muutama taho on jo ollut kaupunkiin yhteydessä ideansa tiimoilta.

– Esimerkiksi Loimaan Kamerat ry on suunnitellut loppuvuoteen valokuvanäyttelyä aiheesta ”Loimaalaisia”.

Mitali ansioituneille

Juhlavuoden päätapahtuma pidetään torilla ja keskuspuistossa toukokuun 18. päivänä.

– Mukana järjestelyissä ovat kaupungin eri palvelualat yhteistyökumppaneineen. Ohjelmassa on loimaalaisten ja loimaalaistaustaisten tuottamaa sisältöä ja elämyksiä kuten musiikkia, taidetta sekä toimintaa kävijöille. Paikallisia tuotteita on mahdollista ostaa torin puolella, Anna Mustikkamäki kertoo.

Juhlintaan liittyen Taidetalossa avataan huhtikuussa Alpo Jaakolan 90-vuotisjuhlanäyttely. Koulut ja varhaiskasvatus tuovat oman panoksensa juhlavuoteen. Yrityspalvelut järjestää syksyllä ohjelmaa yrittäjäpäivään liittyen.

– Lisäksi lanseeraamme Loimaan mitalin, joka teetetään Kelloliike Iisakilla. Tilaus käsittää kaksisataa mitalia. Mitali voidaan myöntää yksityishenkilölle tai yhteisölle, joka on ansioitunut vaikkapa kulttuurin tai urheilun alalla tai yhteiskunnallisesti. Esityksiä mitalin saajiksi voi tehdä perusteluineen kaupungin kirjaamoon.

Kaupunki huomioi myös uudet loimaalaiset kuten juhlavuonna syntyvät ja Loimaalle muuttaville on tarjolla uuden asukkaan paketti.