JUTUT

Viksaamossa autot puhtaaksi Portaassa

Tammelan Saaren ja Portaan alueella on ollut jo jonkin aikaa tarjolla sekä Viksaamo että Viiraamo. Portaassa hienosti maalaismaisemaan sopivassa uudisrakennuksessa Juha Myllylän Viksaamo tarjoaa auton pesu- ja vahauspalveluja.

– Haluan tehdä pesut ja kiillotukset perusteellisesti ja kunnolla, pikapesulla ei saavuteta kunnon lopputulosta. Mieluummin vähän perusteellisemmin ja ajan kanssa kuin hutaisten, olen aika tarkka työn jäljen suhteen, kertoo Myllylä.

Perusteellisuuteen ja tarkkuuteen Myllylä tottui kun harrastuksena aiemmin hoiti omia autojaan. Kaupan alalla kolmisenkymmentä vuotta toimittuaan Myllylä päätti alkaa tarjota oppimiaan taitoja muillekin.

Nyt Myllylän tarjoaa autojen käsinpesuja, vahauksia, maalipinnan koneellista kiillotusta ja sisäpuhdistuksia. Kestovahauksiakin Myllylä tekee, mutta maalipinnan pinnoitteisiin hän on vielä varauksellisella kannalla.

– Maalipinnan kestopinnoittaminen toimii uudella ja uudehkolla autolla. Jos auton maalipinnassa on runsaasti pesukulumaa tai pintavaurioita, ne jäävät helposti näkyviin pinnoituksen alle. Pinnoitteen poistaminen taas on erittäin työlästä ja vaatii omat erikoisaineensa, toppuuttelee Myllylä.

Muista puhdistaa ennen vahausta

Lopputuloksen suhteen Juha on tarkka, hän aloittaa yleensä vanteiden puhdistuksesta, eikä unohda pestä myös oviaukkoja. Sisäpuhdistuksessa käytetään penkkien puhdistuksessa painehuuhtelulaitetta, joka pesee ja imee kosteuden pois samanaikaisesti.

Kevätpesussa hän muistuttaa, että auto pitää puhdistaa perusteellisesti ennen vahausta. Vahausta hän suosittelee suoritettavaksi vähintään kahdesti vuodessa. Erityisesti hän kehottaa nyt puhdistamaan kyljistä talven jäljiltä pikitahrat ja nastapölystä tulleet ruostepilkut ennen vahausta.

– Kivasti on työtä riittänyt, paikallisetkin ovat ottaneet palvelut hyvin vastaan ja täällä on käynyt työkohteita pikkubussista veneisiin, naurahtaa Myllylä.

Ai niin se Viiraamo, siellä Mäntyvaaran Hanna trimmaa karvaisia haukkuja, samalla perusteellisuudella.