JUTUT Tammela

Viljami pyöräilee turvallisesti kouluun – Koulumatka taittuu kevyen liikenteen väylää pitkin

Ekaluokkalainen Viljami Rinne kulkee koulumatkansa polkupyörällä. Vajaan kolmen kilometrin reitti kulkee turvallisesti tammelalaista kevyen liikenteen väylää pitkin, ja usein matkaseurana ovat isommat sisarukset.
Viljami Rinne kulkee koulumatkansa polkupyörällä.
Viljami Rinne kulkee koulumatkansa polkupyörällä.

Tammelalainen Viljami Rinne aloitti viime torstaina koulutyönsä. Ensimmäiset kaksi päivää menivät mukavasti, kun niillä oli pituuttakin vain kolme tuntia.

– Meidän luokallamme on kahdeksantoista oppilasta. Melkein kaikki ovat minulle jo eskarista tuttuja, Viljami kertoo.

Ensimmäisenä koulupäivänä oppilaat saivat aapisen, toisena päivänä matematiikankirjan. Viljami havainnollistaa nykyisen lukutaitonsa etusormella ja peukalolla. Väliin jää senttimetrin tila.

– Parasta koulussa on se, ettei siellä tarvitse nukkua päikkäreitä.

Koulussa ekaluokkalaiset ovat saaneet heti alkuunsa myös liikennevalistusta.

– Pois lähtiessä ei saa pyöräillä mäkeä alas. Ensimmäisenä päivänä unohdin sen asian.

Tuttu reitti

Viljami Rinne kulkee kouluun polkupyörällä.

– Reitti on hänelle entuudestaan tuttu eskarin ajoilta. Myös liikuntakeskukseen Viljami on pyöräillyt monet kerrat, ekaluokkalaisen äiti Piia Rinne kertoo.

Koulumatkan pituus on hieman alle kolme kilometriä.

– Tämä merkitsee sitä, etteivät meidän lapsemme ole koulukuljetuksen piirissä. Koulumatka on kuitenkin turvallinen kevyen liikenteen väylää pitkin, ja Viljami pyöräilee matkat isompien sisarustensa kanssa.

Talven tullen polkupyörä vaihtuu linja-autoon.

– Normaalivuoroa ajava bussi pysähtyy vastapäätä kotiamme tien toisella puolella. Pääasiassa autoilijat kulkevat maantiellä maltillisesti, mutta tien ylittämistä pitää vielä harjoitella.