JUTUT

Virtasen paja on aito maaseutukorjaamo

Tammelan Pihtikoskella toimivan korjaamoyrittäjä Jari Virtasen isoisä Topi tunnettiin laajalti ihmeseppänä. Alalla kilpailevassa yrityksessä toiminut, pitkän linjan ammattiuran tehnyt Tauno Puisto vahvisti tiedon kertomalla, että Topi osasi tehdä mitä vain ja lisäksi hänellä oli omia konsteja.

– Pappa perusti pajan 1930-luvulla tänne Pihtikoskelle. Itse asiassa ensimmäisen pajan kyläläiset rakensivat talkoilla, kun halusivat pitää taitavan ja maineikkaan sepän lähellä. Tähän siirryttiin 1952. Korjaamorakennuksen perustuksia varten isä-Erkki kaivoi Raimo-veljensä kanssa lapiopelillä monttua. Talven ajaksi rakennustyöt pysäytettiin ja keväällä tiukkaan savimaahan kaivettu monttu olikin sortunut ja lapiohommat jatkuivat uudelleen, kuvailee Jari Virtanen kuulemiaan yrityksen alkuvaiheita.

Pajan toiminta kehittyi sitten autoistumisen kanssa samaan tahtiin.

Jari oli jonkin aikaa toiminut isänsä kanssa korjaamossa ja isän äkillisesti menehdyttyä 1990 jatkoi korjaamon toimintaa.

– Oli se aika outoa alkuun lähteä yrittäjäksi, kun ei ollutkaan enää keneltä kysyä neuvoja. Olin silloin vasta 26-vuotias, muistelee Jari.

Autokorjausten lisäksi Virtasen pajalla kävi kaikki sepän töihin viittaava, niinpä nykyisinkin töiden valikoima on laaja.

Ruostehitsauksista rengastöihin

– Autohuollot öljynvaihtoineen, traktorien ja maatalous- ja pienkoneiden korjaukset, rengastyöt ja moottoriremontit onnistuvat meillä kaikkiin merkkeihin, kertoo Virtanen.

Hän lisää kuitenkin, että pienen korjaamon ei kannata ylläpitää perustesterien lisäksi merkkikohtaisia päivityksiä, joten niiden osalta hän joutuu toisinaan ohjaamaan asiakkaan merkkiliikkeen puoleen.

Hallissa on kaksi nosturipaikkaa ja asianmukaiset testerit, rengaskoneet ja myös metallityöstökoneet.

Perinteinen pitkän historian korjaamo tarjoaa paljon palvelua, mitä ei merkkiliikkeestä löydä eikä hinnoittelukaan taida olla ihan samaa.

– Auton ruostevaurioiden hitsauksia teemme mielellään, se on kunnon työtä eikä pelkkää vianetsintää ja komponenttien vaihtamista, päättää Virtanen.