JUTUT Ypäjä

Ypäjä valinnee uuden johtajan torstaina: Vuorisen lähtö iso menetys

Ypäjän valtuusto valinnee torstaina uuden kunnanjohtajan. Myrskylän johtajaksi siirtyvän Sam Vuorisen lähtö koetaan hevospitäjässä suureksi menetykseksi.
Ypäjän kunta panostaa edelleen voimakkaasti hevosiin.

Ypäjän kunnanvaltuusto valitsee todennäköisesti torstaina uuden kunnanjohtajan.

– Pidennetty hakuaika tuotti lisää hyviä ehdokkaita. Uskon, että uusi kunnanjohtaja löytyy tästä hakijaporukasta, valtuuston puheenjohtaja Jari Hepomaa sanoo.

Vt. kunnanjohtajana vuoden 2017 kesästä alkaen toiminut Sam Vuorinen siirtyy Myrskylän kunnanjohtajaksi.

– Vuorisen lähtö on iso menetys Ypäjän kunnalle. Hän toi kuntaan uuden aikakauden, jonka myötä toiminnot ja käytännöt muuttuivat erittäin positiiviseen suuntaan.

Esimerkkeinä Vuorisen ansioista Hepomaa mainitsee kunnanviraston johtamiskulttuurin ja luottamustoimien asiakirjoihin liittyvien seikkojen selkiyttämisen.

– Toimintakulttuurissa on tapahtunut Vuorisen aikana paljon hyviä asioita, joista osa on sisäisiä eivätkä siten välttämättä niinkään näy ulospäin.

Hepomaa pitää harmillisena sitä, että Vuorinen ei ehdi perehdyttää seuraajaansa Ypäjän asioihin.

– Kunnan johtoryhmän viranhaltijat toki kykenevät hoitamaan perehdyttämisen, mutta toivon, että Vuorisen ja uuden kunnanjohtajan välille syntyy keskusteluyhteys.

Haasteita taloudessa

Jari Hepomaa toteaa Ypäjän kunnan haasteiden olevan kaiken aikaa talouspuolella.

– Yritämme naapurikuntien kanssa laatia seutukunnan elinvoimaohjelmaa ja omalta osaltamme viedä hevosbrändiä edelleen voimakkaasti eteenpäin. Honkalan alueelta on vastikään saatu myytyä toinen kahdesta suurimmasta tontista, jolle voi rakentaa asuinrakennuksen lisäksi hevostallin ja maneesin. Toivottavasti alueen vetovoima lisääntyy tonttikaupan myötä, Hepomaa pohtii.

Kunnan väkiluvussa on pientä laskua.

– Kuolleisuus on suurempaa kuin syntyvyys ja positiivisen muuttoliikkeen vaikutus on kovin vähäistä.

Mitään suuria investointeja Ypäjä ei ole alkaneelle vuodelle kaavaillut.

– Kaksi isohkoa hanketta kohdistuu vesilaitoksen saneerauksiin, minkä lisäksi palveluasumisen yksikön työt valmistuvat kesän aikana.

Luetuimmat