JUTUT Ypäjä

Ypäjäläinen Kuutoskoni laukkaa levynjulkaisukiertueelle – Kaviot kattoon -levy sisältää kahdeksan hevosaiheista lastenlaulua

Kuutoskoni on Ypäjällä Kotikallion konitallissa asustava 3-vuotias laulava heppahahmo.
Kuutoskonin komea puku on mittatilaustyö. Vaatetusalan artesaani Heidi Aydin ompeli puvun Katja Karisukin luonnoksesta.
Kuutoskonin komea puku on mittatilaustyö. Vaatetusalan artesaani Heidi Aydin ompeli puvun Katja Karisukin luonnoksesta.

Kuutoskoni on ypäjäläisen Katja Karisukin luoma laulava hevoshahmo, joka on ilahduttanut lapsia ja lapsenmielisiä kolmen vuoden ajan.

– Kuutoskoni on nimensä mukaisesti sellainen hahmo, ettei se ole koskaan ihan ensimmäinen tai toinen, vaan enemmänkin viides tai kuudes, sellainen hyvä keskivertokoni, joka saattaa vahingossa tai hyvällä tuurilla voittaa, Katja Karisukki kuvailee.

Kuutoskoni syntyi ajatuksen tasolla jo noin 12 vuotta sitten, kun Karisukki piirsi samannimistä sarjakuvastrippiä.

– Sitä ei kuitenkaan ole vielä julkaistu missään, mutta jo tuolloin suunnittelin maskottihahmoa ja vaikka mitä muuta sarjakuvan ympärille.

Karisukki on esiintynyt lapsille ennenkin. Noin kaksikymmentä vuotta sitten hän esiintyi Pekka Töpöhäntä -näytelmässä Forssan Teatterissa.

– Olin Pillistä ja Pullasta se tyhmempi eli Pulla-kissa. Minulle jäi roolista vaatteet, ja kiersin kitaran kanssa kissapuvussa esiintymässä lapsille.

Otollinen ajankohta

Kuutoskoni laukkasi estradeille kolme vuotta sitten.

– Heppahahmo oli lopulta ilmiselvä valinta, sillä olinhan paluumuuttaja hevospitäjässä ja entinen heppatyttö itsekin, Katja Karisukki hymyilee.

Omaa musiikkia alkoi syntyä välittömästi, mutta esikoislevy kypsyi kolme vuotta käytännössä aikataulullisista syistä.

– Tätä on tehty hartaudella. Minulla on nyt musiikin vuosi meneillään, joten tämä oli otollinen ajankohta levylle.

Kaviot kattoon -levy sisältää kahdeksan heppa-aiheista lastenlaulua, jotka Karisukki on sanoittanut ja säveltänyt itse.

– Koskelainen muusikko Hans Julla on ollut mukana soittamassa levyn laulut ja lisäksi hän on myös äänittänyt ja miksannut levyn.

Välitön palaute

Katja Karisukki on hyvin tyytyväinen lopputulokseen.

– Olen ylpeä tästä kuin lapsestani, ja haluan jakaa tätä riemua kaikille. Kuuntelin juuri levyä innoissani ja mietin, että onko tämä tosi hyvä levy vai olenko vain lapsellisesti sekaisin, Karisukki naurahtaa.

Kuutoskonin kohderyhmäksi Karisukki mainitsee 0-12-vuotiaat.

– Mutta oikeasti tämä on menevä levy aikuisillekin.

Kaviot kattoon -levy julkaistiin Ypäjän seurakunnan vapputapahtumassa vapunaattona.

– Kuutoskoni on levynjulkaisukiertueella koko kesän. Forssan seurakunnan vapputapahtumassa vierailen 1.5. klo 12 ja Loimaan torilla 14.6. klo 10, Karisukki kertoo.

Katja Karisukki nauttii lapsiyleisölle esiintymisestä.

– Lapsilta saa välittömän palautteen. Lapsi kyllästyy nopeasti, joten mielenkiinto täytyy pitää hyvin yllä. Olen esiintynyt paljon, mutta esiintyjänä olen kehittynyt näillä keikoilla ehkä eniten. On ihana nähdä loistavia silmiä ja nauravia kasvoja. Pienimmät elävät mukana mielikuvitusmaailmassa, mutta vähän isompi tyttö voi virnistäen todeta, että et sinä ole oikea hevonen, koska niillä on isommat hampaat, Katja Karisukki naurahtaa.

Luetuimmat