Ypäjäläinen Tuija kisaa Big Brother -talossa

Ypäjä

Tänä syksynä ypäjäläinen Sanna Mäenpää tuijottaa televisiota entistä useammin.

– Tuntuu kieltämättä todella hauskalta mutta oudoltakin nähdä oma kaveri ruudussa. En ole aiempina vuosina seuraillut Big Brotheria yhtä aktiivisesti, mutta nyt oli tietysti pakko hankkia 24/7-palvelu, koska rakas ystäväni on yksi asukkaista, Sanna Mäenpää sanoo.

25-vuotias Tuija Vähämäki valikoitui Big Brotherin juhlakauden asukkaaksi yhteensä yli 4 000 hakijan joukosta.

– Tuija ei itse asiassa edes maininnut laittaneensa hakemusta, vaan paljasti asian vasta silloin, kun hän sai kertoa tulleensa valituksi. Tämä ei yllättänyt, sillä Tuija on eräänlainen yllytyshullu.

Tuija hakeutui BB-taloon niin uusien elämänkokemusten kuin rahapalkinnon motivoimana. Tänä vuonna talon viimeiselle asukkaalle on luvassa Suomen reality-ohjelmien kaikkien aikojen suurin rahapalkinto, 100 000 euroa.

– Tuija sijoittaisi voittorahoja ainakin omaan asuntoon ja vaihtaisi vanhan Volvonsa uuteen, käyttökuntoiseen menopeliin.  Lisäksi lupasi maksaa minulle tatuoinnin. Tosin Tuija saisi kuulemma itse päättää tatuoinnin aiheen ja paikan, Sanna naurahtaa.

Sutinaa 
kaltereiden läpi

Sanna on tuntenut Tuijan syntymästään asti, sillä molempien tyttöjen vanhemmat ovat myös ystäviä keskenään.

– Olemme molemmat syntyperäisiä Ypäjän tyttöjä. Tuijaan voi luottaa tilanteessa kuin tilanteessa, eikä hänen kanssaan tule tylsää. Hän on huolehtiva, auttava, hauska ja energinen. Yhdessä vietämme aikaa lasteni kanssa ja parannamme maailmaa keskustellen.

Sanna toteaa, että tv-ruudun Tuija on aivan sama tyttö, jonka hän tuntee.

– Ehkä hän on siviilissä hieman puheliaampi, mutta muutoin siellä on sama, iloinen Tuija.

Big Brother –talo on jaettu tänä vuonna kahtia. Osa asukkaista asuu kartanossa mukavuuksien keskellä, kun taas toinen puolisko selviytyy vaatimattomammissa olosuhteissa kellarin puolella. Viikkotehtävän voittanut joukkue saa valita kummalle puolelle taloa majoittuu. TV-katsojat ovat myös aistineet sutinaa Tuijan ja vastapuolen asukin, Andten välillä. Toistaiseksi kaksikko on päässyt tutustumaan toisiinsa ainoastaan kaltereiden läpi.

–  Taitaa siinä olla molemminpuolista kipinää ilmassa. Nyt pitäisi tuotannolla olla pelisilmää ja siirtää molemmat asukit samalle puolelle. Poromies voisi olla potentiaalinen poikaystävä Tuijalle. Tosin jos suhde syntyisi, niin välimatkaa olisi vaan aika paljon, sillä Andte asuu Lapissa, Sanna miettii.

Ypäjä maailman-
kartalle

Big Brother kestää kokonaisuudessaan marraskuun puoliväliin. Toistaiseksi Tuija on ollut vain yhdessä häätöäänestyksessä, johon nimettynä olivat kaikki asukkaat.

– Tuija on sellainen tyyppi, että hän tulee juttuun kaikkien kanssa. En myöskään usko, että talon asukkaat häneen helpolla hermostuvat. Tuija pärjää varmasti pitkälle. Uskon, että kun väki vähenee, saavat myös katsojat Tuijasta irti uusia ulottuvuuksia. Nyt siellä on vielä niin paljon asukkaita, jotka kilpailevat ruutuajasta.

Sanna Mäenpää ylläpitää Facebookissa BB-Tuija -faniyhteisöä.

– Tykkääjiä on tällä hetkellä noin 500, joten joukosta löytyy myös muita kuin Tuijan omia kavereita.

Myös ypäjäläisten yksi ykköspuheenaiheista on oman kylän tyttö.

– Moni on iloinnut siitä, että saadaan Ypäjä maailmankartalle, Sanna naurahtaa.