JUTUT Forssa

Ysärimusiikkia ja kasvukipuja – Forssan Teatterissa hyvästellään Pamela Anderson

Toisilleen naljailevat teiniveljekset yrittävät kasvaa aikuisiksi kodissa, jonka elämää säätelee epävakaa yksinhuoltajaäiti. Jäähyväiset Pamela Andersonille tuo Forssan Teatteriin uskottavan tarinan 90-luvun lopulta.
Ruupanen (Konstantin Into, vas.) ja Hillo (Sami Norr) iskevät tyttöjä (Taruanna Haarlo, vas. ja Emilia Pajunen) Ruotsin-laivan discossa 90-luvun loppupuolella.

Jäähyväiset Pamela Andersonille on kahden nuoren miehen kasvutarina. Hillo (Sami Norr) ja Ruupanen (Konstantin Into) elävät nuoruuttaan 90-luvun lopun hengessä yksinhuoltajaäitinsä (Taruanna Haarlo) kanssa.

– 90-luvun loppu oli hienoa aikaa, jolloin itsekin elin nuoruuttani. En silti ainakaan myönnä, että tämä olisi oma kasvutarinani, ohjaaja Markus Töhönen kertoo.

Töhösen mielestä tarina on uskottava.

– Dialogi on hienoa. Siivosin tekstistä turhan komiikan pois, ja jäljelle jäi korkeintaan komediallinen draama. Teemat ovat kuitenkin rankkoja. On henkistä väkivaltaa, tulehtuneita perhesuhteita ja teini-ikäisenä äidiksi tullut nuori nainen, joka edelleen odottaa lastensa isän tulevan takaisin. Se on perheen kipupiste, josta puhutaan varoen.

Vierasta ja kivaa

Asettuminen 90-luvun maailmaan on näyttelijöille samanaikaisesti haasteellista ja kiehtovaa. Omakohtaisia nuoruuskokemuksia ei siltä ajalta juuri ole.

– Aluksi tämä tuntui vähän vieraalta jutulta. En esimerkiksi itse ole kokenut internetin rantautumisen huumaa. 90-luvun musiikista kyllä tykkään paljon, ja vaatetyylikin on kiva, Sami Norr pohtii.

Tapahtumia säestää mm. Zen Cafe ja Haddaway, osin Jari Sillanpääkin.

– Baywatch-televisiosarjan tunnari kuullaan useamman kerran erilaisina versioina. Pamela Anderson ei konkreettisesti ole tarinassa mukana, vaan symbolisena juttuna, Markus Töhönen kertoo.

Norr kokee roolihahmonsa Hillon hellyttäväksi tapaukseksi, joka on kuitenkin lapsi vielä.

– Tämä on rooli, jonka olen aina halunnut tehdä, näytellä tahallaan vanhempaa veljeään ärsyttävää tyyppiä, joka on melkoisen koominen hahmo.

Hillo täyttää tarinassa 18 vuotta, Ruupanen on vuotta vanhempi.

– Hillon ja Ruupasen suhde on veljellinen, vaikka jatkuvaa naljailua onkin. Äidin kanssa pojilla eivät asiat ihan aina toimi. Asetelma on kuitenkin uskottava, Konstantin Into toteaa.

Taruanna Haarlo luonnehtii veljesten äitiä epävakaaksi tyypiksi.

– Rooli on haastava, kun lyhyessä ajassa pitää siirtyä tunnetilasta toiseen. Näytelmä itsessään kertoo siitä, että kaikesta voi selvitä.

Emilia Pajunen esittää näytelmässä Hillon entistä tyttöystävää, joka ei koskaan ole tykännyt Ruupasesta.

– Roolihahmoni on itsevarma ja määrätietoinen seireeni, mutta pohjimmiltaan kiltti naapurin tyttö, Pajunen sanoo.

Haarlo ja Pajunen tekevät näytelmässä kaksoisroolit esittämällä myös nuoria naisia, jotka Hillo ja Ruupanen tapaavat Ruotsin-laivan discossa.

Jäähyväiset Pamela Andersonille Forssan Teatterin Pikku-Spotissa 16.2.-27.4.

Luetuimmat