PÄÄKIRJOITUKSET

Rettelöinti poliisia vastaan tuomittavaa

Viranomaisten loukkaantuminen työtehtävissä on aina vakava asia, eikä järjestystä ylläpitävien viranomaisten pitäisi joutua hyökkäysten kohteeksi.
Väkivaltaa tai hyökkäyksiä poliisia kohtaan on turha yrittää oikeuttaa toisella puolella maailmaa tapahtuneiden välikohtausten nimissä. Kuva: Seppo Pessinen
Väkivaltaa tai hyökkäyksiä poliisia kohtaan on turha yrittää oikeuttaa toisella puolella maailmaa tapahtuneiden välikohtausten nimissä. Kuva: Seppo Pessinen

Nuorisojoukko käyttäytyi aggressiivisesti poliisia kohtaan juhannuksena sen jälkeen, kun poliisi puuttui joukkotappeluun Hietaniemen rannalla Helsingissä. Viisi alle 18-vuotiasta miestä otettiin kiinni.

Tilanne alkoi hieman ennen kahta, kun poliisi puuttui rannan koripallokentällä tapahtuneeseen kahden nuorisojoukon välienselvittelyyn.

Poliisi otti yhden henkilön haltuunsa selvittääkseen tilanteen. Kun henkilöä kuljetettiin kohti poliisiautoa, muu joukko alkoi lähestyä poliisia.

Kun tappeluun osallistunutta kuljetettiin autolle, alkoi muu nuorisojoukko ympäröidä poliisia ja käyttäytyä epäasiallisesti heittelemällä pulloilla ja kivillä, kertoi päivystävä tutkinnanjohtaja.

Osa nuorisosta ampui ilotulitteita poliiseja ja poliisiautoja päin. Paikalle hälytettiin runsaasti lisää partioita ja poliisi käski joukkoa hajaantumaan. Lopulta poliisi käytti varoituksen jälkeen kaasusumutetta.

Lopulta poliisi otti kiinni viisi henkilöä. Henkilöt olivat alle 18-vuotiaita miehiä ja heitä syytetään tässä vaiheessa tutkintaa virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta ja vahingonteosta.

Muutama poliisi loukkaantui välikohtauksessa lievästi. Tapahtuman aikana vaurioitui ainakin kuusi poliisiautoa ja kolme sivullisten autoa.

Tällainen käytös poliisia kohtaan on tietysti täydellisen tuomittavaa ja jopa sietämätöntä.

Maailmalta tutut protestit, joissa osoitetaan riehumalla mieltä esimerkiksi Yhdysvaltojen Minneapolisissa tapahtunutta väkivallantekoa vastaan, ovat pelkästään epäloogisia jossain Helsingissä tai Kälviällä tai Kuopiossa.

Väkivaltaa poliisia kohtaan on turha yrittää oikeuttaa toisella puolella maailmaa tapahtuneiden välikohtausten nimissä.

Sisäministeri Maria Ohisalo (vihr.) tuomitsi nopeasti poliiseihin kohdistuneen väkivallan, mikä oli oikein. Tällaisiin välikohtauksiin on oltava nollatoleranssi.

Viranomaisten loukkaantuminen työtehtävissä on aina vakava asia, eikä järjestystä ylläpitävien viranomaisten pitäisi joutua kivisateeseen tai hyökkäysten kohteeksi.

Luetuimmat