PAIKALLISET Hämeenlinna

HTS:n turnaukseen huippupelaajia – Aulangon Finnish Tourin osakilpailussa mukana ATP – ja ITF-listojen tennistaitureita

Finnish Tourin kilpailunjohtaja Raine Jussila (vas.) ja HTS:n puheenjohtaja Pertti Kiviniemi silmäilevät viikonvaihteen turnauksen ottelukaaviota. Kuva: Esko Tuovinen
Finnish Tourin kilpailunjohtaja Raine Jussila (vas.) ja HTS:n puheenjohtaja Pertti Kiviniemi silmäilevät viikonvaihteen turnauksen ottelukaaviota. Kuva: Esko Tuovinen

Hämeenlinnan Tennisseura saa viikonvaihteessa kovatasoisia vieraita. Neljättä kertaa Aulangon kentillä pelattavassa miesten Finnish Tourin osakilpailussa ovat mukana muun muassa helsinkiläisen HVS-Tenniksen Patrik Niklas-Salminen, 22, ja virolainen kova haastaja Jürgen Zopp, 32. Molemmat ovat yltäneet hyville sijoille ATP-listoilla, Niklas-Salminen parhaimmillaan 418. sijalle ja Zopp vuonna 2012 jopa sijalle 71.

HTS:n kisa on kiertueen kolmas osakilpailu. Koronan varjossa Finnish Tourilla on pelattu vasta kevään halliturnaus ja SM-kisat.

Kilpailunjohtaja Raine Jussila odottelee jännittäviä pelejä.

– Kyllä meillä on nyt nykymuotoisen Finnish Tourin kovatasoisin Aulangolla pelattava turnaus. Mukana viisi pelaajaa, joilla on ATP-ranking, muutama ITF-pisteitä kerännyt pelaaja ja oikeastaan koko Suomen kärki. Ainostaan Emil Ruusuvuori puuttuu, mutta se suotakoon hänelle, sillä mies on parhaillaan valmistautumassa New Yorkissa uransa ensimmäiseen grand slam -turnaukseen, US Openiin, Jussila muistuttaa.

HTS:llakin on kaksi edustajaa viikonvaihteen turnauksessa. Osmo Tuomisto ja Roope Heino saivat kovaan seuraan villit kortit.

– Molemmat ovat nyt todella kovassa kyydissä, mutta on hienoa, että seuramme värit ovat edustettuina.

– On mukava nähdä, missä kunnossa huippupelaajat ovat. Kevään jälkeen ei nimittäin ammattilaistenniksessä ole juurikaan tapahtunut mitään. Ykkössijoitettu Niklas-Salminen on kärsinyt loukkaantumisista, mutta on varmasti hyvässä iskussa. Kovan kattauksemme täydentävät lahjakas Otto Virtanen ja kokenut Harri Heliövaara, Jussila vihjaa.

Finnish Tourin pelit käynnistyvät perjantaina Aulangolla neljällä kentällä kello 12. Lauantaina jatketaan kello 10 ja sunnuntaina kello 11. Turnaus huipentuu kello 16 pelattavaan finaaliin.

– Näin edetään, jollei sää sotke ohjelmaa. Perjantai on aina se kriittisempi päivä, kun neljällä kentällä pitäisi saada rullaamaan neljä kierrosta, Jussila pohtii.

Kesäkausi vauhdissa

Viikonvaihteen turnaus huipentaa HTS:n kesäkauden. Seuran puheenjohtajan Pertti Kiviniemen mukaan kevät oli koronan takia vielä ankeaa aikaa, mutta kesäkuussa alkoi pikkuhiljaa tenniskentilläkin tapahtua.

– Tennisliitto on ohjeistanut meitä maaliskuun puolivälistä saakka, mutta onneksi hiljalleen olemme päässeet purkamaan rajoitteita. Kolme valmentajaammekin olivat lomautettuina, mutta pääsivät taas töihinsä kesäkuussa, jolloin käynnistyivät kesävalmennukset. Tällä hetkellä toimintamme alkaa olla jo aikalailla normaalia ja jopa sellaista, kun olemme toivoneetkin. Yksi alkeiskurssikin on pidetty ja seuraavalle on jo kysyntää, Kiviniemi sanoo.

Valmentajarintamallakin puhaltavat HTS:lla uudet tuulet.

– Valmentajaporukastamme Alina Petras jää äitiyslomalle, ja hänen tilalleen olemme pestanneet seuran oman miehemme Osmo Tuomiston, joka on täynnä virtaa, Kiviniemi kuvailee.

HTS:n riveissä on tällä hetkellä noin 300 jäsentä.

– Kymmenisen vuotta sitten meitä oli vain noin sata. Tennikselle kuuluu kyllä tällä hetkellä ihan hyvää. Hallitilat vain alkavat käydä ahtaaksi talvikaudella, Kiviniemi harmittelee.

Myös HTS:n valmennuspäällikkö Suheil Lizana on tyytyväinen seuransa nykymenoon.

– Meillä on jo kuutisenkymmentä ryhmää, joissa eri-ikäiset tenniksen ystävät kokoontuvat. Olemme pystyneet myös pienentämään ryhmäkokoja, joka helpottaa valmentamista. Meillä on myös muutamia ihan lupaavia nuoria junioreita, joita pitää kuitenkin vielä rohkaista mukaan kisatoimintaan, Lizana suunnittelee. HäSa

Luetuimmat