PAIKALLISET Hämeenlinna

Steelersin naisilla kahdet löylyt – SaiPa järjesti ensin rökäletappion, ja toisen kerran hikoiltiin saunaillassa

Steelersin Erika Laine yrittää saada palloa SaiPan Sofia Sinkolta (vas.). Tilanteeseen on rynnistänyt myös SaiPan Jenni Saalasti. Kuva: Tomi Vesaharju
Steelersin Erika Laine yrittää saada palloa SaiPan Sofia Sinkolta (vas.). Tilanteeseen on rynnistänyt myös SaiPan Jenni Saalasti. Kuva: Tomi Vesaharju

Steelersin salibandyjoukkue kärsi karvaan 1–10 (0–5, 0–0, 1–5) -tappion SaiPalle lauantaisella naisten F-liigan B-lohkon ottelukierroksella. Kauden pirteästi aloittanut Steelers sai hikoilla toisenkin kerran saman päivän nimiin, sillä joukkueella oli illalla saunailta, jossa toivottavasti saamaton peli viimeistään nollattiin.

Lappeenrantalaiset vieraat saivat mainion alun Steelersin kotikentällä Loimua-areenassa. Joukkue takoi heti avauserässä viisi maalia, eikä vastustaja siitä enää toipunut, vaikka kaikkensa yrittikin.

– Kyllä kaveri oli ensimmäisessä erässä paljon parempi, ja iski vielä paikoistaan maalejakin hyvällä prosentilla. Viiden maalin takaa-ajoasemassa meidän piti jo sitten ottaa hieman riskejäkin, mutta ei se mitään auttanut, vaikka toinen erä oli pelillisesti jo paljon parempaa menoa, arvioi Steelersin päävalmentaja Jari Salo.

SaiPa onnistui takomaan tulostaululle yllättäväkin rumat numerot. Omat hyvät hetkensä olivat nimittäin Salonkin joukkueella.

– Peruspelaamisemme oli kyllä koko ajan aika hyvässä kunnossa, mutta ensimmäisessä erässä ote karkasi harmittavasti kaverille, vaikka tiesimme esimerkiksi tuon Turusen vaarallisuuden. Se oli nimittäin heti maali, kun hän pääsi kantille, Salo harmitteli.

Salon mainitsema SaiPan pelaaja oli peräti kuusi maalia steelersverkkoon iskenyt ykkösketjun laitahyökkääjä Miisa Turunen. Maalinteossa onnistuivat myös Turusen taitava ketjukaveri Silva Jääskeläinen (1+2) sekä Sofia Sinkko (1+2), Juuli Hakkarainen (1+2) ja Charlotta Seppänen (1+0).

Steelersin ainoan maalin teki puolestaan Anika Holopainen rangaistuslaukauksella vasta reilun 52 minuutin veivaamisen jälkeen.

Herättely ei auttanut

Salo herätteli joukkuettaan ensimmäisen kerran ensimmäisellä erätauolla. Toiseen erään joukkue muutti ketjujaan, mutta se ei tuottanut tulosta.

– Lähdimme pelaamaan toisen erän alkua vain kahdella kentälliselläkin, ja kolmas kävi aina välillä tuurauttamassa. Muutimme myös avauspelaamista hieman suoraviivaisemmaksi, Salo kertoi.

Steelersin maalivahti Mirka Hakkola oli välillä melkoisessa tulituksessa. Hän sai tilastoihinsa 27 torjuntaa. Kentän toisessa päässä torjunut SaiPan veskari Minna Paasu puuttui peliin vain 10 kertaa.

Steelersin pelit jatkuvat ensi perjantaina Pirkkalassa pelattavalla ottelulla Pirkkalan Pirkkoja vastaan.

– Se on taas ihan uusi peli, johon otetaan mukaan kauden kahden pelin parhaat asiat, päävalmentaja Salo lupasi. HäSa

Luetuimmat