Julkaistu: 11.05.2017 14:31

Uutta elämää Humppilaan

  • Humppilan seurojentalon ostanut Mauri Hassinen järjestää ensimmäisen huutokaupan Humppilassa äitienpäivänä.
  • Jomater oy:n ostamaan Humppilan seurojentaloon remontoidaan myös vuokra-asuntoja.

Jomater oy teki kaupat pitkään myynnissä olleesta Humppilan seurojentalosta helmikuussa.

– Olin aiemmin katsellut erästä tehdashallia Alastarolta. Humppilan kohdetta tarjottiin minulle ensin vuokralle, mutta pienen pähkäilyn jälkeen päätin ostaa sen itselleni, Mauri Hassinen kertoo.

Hassisen suunnitelmassa on pitää kesällä seurojentalolla huutokauppoja vähintään joka toinen viikko, ellei jopa viikoittain.

– Humppilan sijainti on sen verran keskeinen, että siitä tulee eräänlainen tukikohtani, Hassinen luonnehtii.

Lounasta ja palveluja

17. toukokuuta rakennuksessa aloittaa vuokralla lounaskahvilayrittäjä.

– Lounasravintolassa tarjoillaan buffet-pöydästä maukasta kotiruokaa, ohessa on kahvilatoimintaa ja leipomotuotteiden myyntiä, Hassinen kertoo.

Lounaskahvilan yhteydessä palvelevat myös Posti, Matkahuolto ja Veikkaus. Lounaskahvilaan on kaavailtu noin 50 asiakaspaikkaa.

– Tarkoitukseni on tehdä tästä sellainen monitoimitalo. Uutta elämää myös tänne päin Humppilaa, Hassinen toteaa.

Asuntoja vuokralle

Nelikerroksiseen rakennukseen remontoidaan myös huoneistoja vuokrakäyttöön.

– Huoneistojen remontit käynnistyvät heti, kun lounaskahvila on ensin saatu valmiiksi. Remontoimme huoneistot yksi kerrallaan ja tarkoituksena on löytää asukkaat kymmeneen asuntoon.

Hassisella on myös suunnitelmat seurojentalon vanhalle kuntosalille.

– Vuokraamme sitä illanistujaisten ja muiden yksityistilaisuuksien pitopaikaksi. Anniskeluoikeuksia sinne ei haeta, vaan tilaan saa tuoda omat juomat mukanaan. Tilaan on tulossa esimerkiksi karaokelaitteisto, Hassinen paljastaa.

Tv-tähdet vetonaulana

Merimaskussa asuva Hassinen luotsaa Turussa kirppiskeskusta, huonekalutoria ja LP-levyihin erikoistunutta kirpputoria. Muutama vuosi sitten hän hankki Loimaan Orisuolta Leppihallin, jossa hän ylläpitää kirpputoria ja huutokauppahallia.

– Loimaa ja Humppila ovat mukavan etäisyyden päässä toisistaan. Kesäkaudella huutokaupat on tarkoitus keskittää Humppilaan, Orisuolle palataan paremmin talvikaudella.

Äitienpäivänä 14. toukokuuta Humppilan seurojentalolla järjestetään ensimmäinen huutokauppa.

– Tapahtumassa mukana ovat huutokauppakeisari Aki Palsanmäki, kiinteistönvälittäjä ja tv-persoona Jethro Rostedt sekä laulaja Tauski Peltonen.