Julkaistu: 17.05.2017 12:31

Piippuaukion osuuskunta luotsaa Sigridiä

  • Marica Seutu on Piippuaukion osuuskunnan toiminnanjohtaja.

Piippuaukion osuuskunta perustettiin viime vuoden tammikuussa ja Käsityökeskus Sigridin toimintaa jatkettiin samalla nimellä, sillä se oli tullut jo vuosien mittaan ihmisille tutuksi, Marica Seutu kertoo.

Marica on virallisesti uuden osuuskunnan toiminnanjohtaja.

– Käytännössä olen myyjä ja tapahtumien järjestäjä.

Uudenlaista toimintaa

Osuuskunnassa on tällä hetkellä viisitoista jäsentä.

– Omaan porukkaan lukeutuu muun muassa ompelijoita, korujen ja savitöiden tekijöitä, mainosalan ihminen ja nettiosaaja sekä osaamista monilta muiltakin aloilta, Marica Seutu luettelee.

Osuuskunnan väen tuotteiden lisäksi myymälässä on ulkopuolisten kädentaitajien tuotteita sekä käsityö-, taide- ja askartelutarvikkeita. Uutuutena on lähiruokaosasto.

– Olemme järjestäneet myymälää uuteen uskoon ja tilaakin on vähän saatu laajennettua. Otamme kauppaan tuotteita myös testattaviksi, jotta näemme, mikä asiakkaita kiinnostaa.

Toimialaan kuuluu myös kurssien järjestäminen.

– Suunnitelmia on paljon ja olemme löytäneet paljolti sellaista toimintaa, mitä muut eivät tarjoa. Käsillä tekeminen kiinnostaa ihmisiä, ja monet etsivät lisätuloja kädentaitojen parista.

Kesäkuun kolmena perättäisenä viikkona ennen juhannusta osuuskunta järjestää lasten kerhopäiviä sekä 1–3-luokkalaisille että 4–6-luokkalaisille.

– Lasten kanssa voimme tehdä kaikenlaista keppihevosista koruihin, ja ilman muuta kuuntelemme aluksi heidän toiveitaan. Kurssitarjonnassa huomioimme myös esimerkiksi lomalaisten ja mökkiläisten tarpeet.

Piippuaukion osuuskunnalla on yhteistyötä mm. Wahren-Opiston ja kuvataidekoulun kanssa.

– Toivomme, että yhteistyökumppaneiksi löytyisi myös seuroja ja yhdistyksiä.

Osuuskunta on ollut viime vuodesta alkaen ahkerasti näkyvillä seudun isoissa tapahtumissa.

– Huomenna torstaina olemme mukana Kehräämön ehtootorilla ja lauantaina vietämme myymälän kuusivuotissynttäreitä klo 10–15.