Julkaistu: 17.05.2017 13:22

Tukkilaisnäytös Saaressa

Tammelassa ja koko Lounais-Hämeessä on ollut aina 1960-luvulle saakka vahva uittoperinne. Somerolta saakka uitettiin tukkeja Salkolanjärven kautta Liesjärvelle ja siitä edelleen Turpoonjoken kautta Tammelan järville.

On siis luontevaa, että Toni ja Jori Mikkonen Lieksasta saapuvat Tammelaan esittämään tukkilaistaitojaan. Miesten arvion mukaan Suomessa on tällä hetkellä enää vain noin 50 ihmistä, jotka pysyvät tukkien päällä.

Miehet esiintyvät kesällä näytöksissä sekä kilpailevat tukkilaiskisoissa. Näytöksissä Mikkoset muun muassa tekevät kuperkeikkoja tukin päällä.

Lieksalaisveljekset nousivat suureen some-suosioon Ylen tekemän videon jälkeen. Videolla Mikkosen veljekset näyttävät Lieksan Ruunaan vesillä tukkilaisperinteen hienoja yksityiskohtia: koskenlaskua sekä akrobatiaa ja tukkilaislauluja tukin päällä ollen.

Julkaistu: 28.07.2017 08:43
Multiple images

Jos äskeisten rivien sanoma ei auennut, siinä vain kerrottiin, että viime aikoina varsin viivoittimella vedettyihin Volkswagenin linjoihin on tullut muotoja lisää. Cokis taas viittaa 1960–1970-luvuilla suosittuun autojen kylkilinjaan, joka muistutti alkuperäistä Cokis-lasipulloa.

Julkaistu: 28.07.2017 08:43
Multiple images

Matkailun kesäinfossa on tänä kesänä vieraillut keskimääräistä enemmän ulkomaalaisia turisteja.

– Yhtenä päivänä palvelin jopa kuutta ulkomaalaista turistia, mutta useimmiten ulkomaalaisia käy keskimäärin kaksi päivässä, matkailuneuvoja Lotta Saarenmaa kertoo.