Julkaistu: 17.05.2017 13:23

Mico iskee kohti unelmia

  • Forssan Nyrkkeilijöitä edustava Mico Hakkarainen on harjoitellut määrätietoisesti jo 11-vuotiaasta lähtien.

Forssassa järjestettävässä kansainvälisessä nyrkkeilyillassa amatöörien pääottelussa kehään astuu 19-vuotias forssalaislupaus Mico Hakkarainen. Haastatteluhetkellä hänen vastustajansa oli yhä selvittelyn alla, mutta järjestäjätaho on lupaillut kilpakumppania Virosta.

– Toivon aggressiivisesti hyökkäävää kaveria kehään, niin saadaan hyvä ja näyttävä ottelu forssalaisyleisölle, Mico Hakkarainen toteaa.

Hakkarainen siirtyi junioreista yleiseen sarjaan vuodenvaihteessa. Plakkarissa on seitsemän ottelua, joista viisi voittoa ja kaksi tappiota.

– Tavoitteeni lähitulevaisuuden varalle on Suomen mestaruus, ja kaikkein suurin unelmani on olympiakulta. Se on sellainen unelma, jota kohti olen aina tähdännyt, Hakkarainen sanoo.

Fight Night Forssan jälkeisenä viikonloppuna Hakkarainen ottelee kutsuttuna Tarmo Uusivirran muistokilpailuissa Jyväskylässä.

– Sen jälkeen katsotaan, löytyykö vielä kisoja kalenteriin vai siirrytäänkö jo peruskuntokauteen.

Menestys vaatii uhrauksia

Hakkarainen aloitti nyrkkeilyharrastuksen 11-vuotiaana. Taustalla oli pitkäaikainen kiinnostus lajiin, mikä tuli hänen isänsä ja managerinsa Jorma Hakkaraisen kautta.

– Jo pikkupoikana katselin silmät suurina, kun kovat jätkät iskivät televisiossa. Ensimmäisen kerran taisin laittaa isän nyrkkeilyhanskat käsiini parivuotiaana.

Hakkaraista kuvaillaan periksi antamattomaksi ja tavoitteelliseksi urheilijaksi.

– Tämä on niin paljon muutakin kuin itse nyrkkeilyä. Treeniin kuuluvat myös esimerkiksi voimaharjoittelu ja juoksulenkit.

Kilpaurheilijan kurinalainen elämä vaatii myös uhrauksia.

– Kyllä tässä on monesti esimerkiksi kaveripiiri vaihtunut, Hakkarainen myöntää.

Tosissaan treenaava nuori ei juuri ehdi mukaan juhliin, eikä asiaa aina ymmärrä kuin toinen urheilija.

– Perheen, valmentajan ja seuran tuki on ollut valtavan tärkeää. Päätä nollaan pelaamalla sotapelejä, katselemalla televisiota ja lukemalla. Historia ja erityisesti sotahistoria kiinnostavat.

Luurangot pois kaapista

Mico Hakkarainen valmistui kokiksi viime jouluna Forssan ammatti-instituutista.

– Suoritin koulutuksen lopulta oppisopimuksena. Oppilaitos ja työnantajani joustivat hienosti, jotta sain sovitettua treenit ja kilpailut työvuoroihin.

Valmistumisensa jälkeen Hakkarainen sai työpaikan Forssan Autokeitaalta.

– Heinäkuussa lähden armeijaan Parolan panssariprikaatiin.

Viikonloppuna koittavaa ainutlaatuista Forssassa järjestettävää nyrkkeilyiltaa Hakkarainen odottaa innolla.

– Ennen ottelua minulla on aina omat rentoutusmenetelmäni. Pitää saada kroppa taisteluvalmiuteen ja mieli tasapainoon – luurankoja ei saa olla kaapissa, Hakkarainen toteaa.

 

Fight Night Forssa, la 20.5., Forssan jäähallissa.