Julkaistu: 01.08.2017 14:00

Holjaa tunnelmaa kauppatorilla

  • Holjanteri Erkki Tervomaa ja tapahtuman taiteellinen johtaja Kalle Lahtinen ovat valmiina Suomen söpöimpään festariin.
  • Tänä vuonna yleisöä villitsevät muun muassa JVG, Lauri Tähkä ja Suvi Teräsniska.

Taas on se aika vuodesta, kun Forssan kauppatorille kokoonnutaan kolmeksi holjaksi päiväksi nauttimaan maan eturivin artistien musiikista, hyvästä seurasta ja Tivoli Seiterän tunnelmasta. Forssan Holjat starttaavat perinteiseen tapaan torstaina.

– Ennakkomyyntimme käynnistyi poikkeuksellisesti jo joulukuussa, jolloin myimme lahjalippuja edulliseen ennakkohintaan ja hyvällä tuloksella, holjanteri Erkki Tervomaa kertoo.

Tervomaa palasi holjanterin rooliin yhden välivuoden jälkeen. Hän on kiertänyt yrityksissä markkinoimassa tapahtumaa ja myymässä pääsylippuja, koska viime vuonna holjanterin virkaa hoitanut Risto Rautiainen ei ole enää organisaatiossa mukana.

JVG vetonaulana

Tänä vuonna tapahtumajärjestäjät ovat laittaneet pelimerkkinsä kiinni monipuoliselle ja kovalle esiintyjätarjonnalle. Holjat halutaan pitää alueensa ykkösenä, mutta johdattaa Forssaan myös jatkuvasti enemmän festarituristeja.

– Esiintyjäbudjetti on kasvanut viime vuodesta 50 prosenttia. Olemme markkinoineet tapahtumaa entistä enemmän myös alueen ulkopuolelle, joten tämän vuoksi luonnollisesti myös markkinointikustannukset ovat nousseet.

Virve Rostin “Suomen söpöimmäksi festariksi” nimeämä Holjat marssittaa tänä vuonna estradille erittäin monipuolisen artistikattauksen. Tapahtuman kuumin vetonaula lienee JVG, mutta myös Suvi Teräsniska, Lauri Tähkä ja Mikael Gabriel saavat faninsa liikkeelle.

– Perjantaina esiintyvä Kaseva ja lauantaina lavalle nouseva Taiska tarjoavat oman annoksensa nostalgiaa.

Muita artisteja ovat Elli Lukander, Ellinoora, Tuure Kilpeläinen & Kaihon karavaani, 25-vuotiskiertueellaan oleva Jean S, Benjamin Peltonen ja viime vuonna villinä korttina potin räjäyttänyt Divet Show by Marko Vainio.

– Artistikattauksen mietiskely on aina sellaista palapelin kokoamista, sillä jokaiselle pitäisi löytyä jotain.

Tänä vuonna Holjien kävijätavoitteena on 4 000 lipun ostanutta per päivä.

– Sillä hengittäisimme, mutta 5 000 kävijää olisi jo hieno juttu.

Suuria toiveita

Markkinatoimikunta kuuntelee vuosittain myös yleisön esiintyjätoiveita, mutta osa toiveista on mahdotonta toteuttaa rajallisen budjetin vuoksi.

– Uriah Heepin jälkeen tuli toiveita aina AC/DC:stä lähtien. Meille ehdotettiin kaikkea maan ja taivaan väliltä – melkein Elvistä välillä odotettiin eloon, Holjanteri nauraa.

Tapahtuman taiteellinen johtaja Kalle Lahtinen tosin pohti kerran yllättävää yhteydenottoa.

– Ajattelin piruuttani laittaa Adelen managerille viestin. Ei sitä koskaan olisi tiennyt, vaikka he olisivat saaneet hullun idean lähteä tänne pienemmällä setillä, mutta viesti kuitenkin jäi lähettämättä, Lahtinen naurahtaa.

Kalle Lahtinen on työskennellyt Holjien markkinatoimikunnassa jo kymmenen vuoden ajan.

– Tulin kesätöihin Holjat-infoon, enkä ollut koskaan aiemmin käynyt edes tapahtumassa. Olin toki kuullut siitä, mutta en vieraillut. Tästä lähtien Holjat ovat olleet elämässäni vuosittain, Lahtinen kertoo.

Forssan Holjat, 3.-5.8., kauppatorilla. Liput ennakkoon 25 e, portilta 30 e. 7-12-vuotiaiden ranneke pe ja la 10 e, lauantai-iltana ikäraja koko alueella K-18. Tivoli Seiterään ja markkinatorille maksuton pääsy päiväaikaan.

Julkaistu: 22.05.2018 16:13

Someron Pitkäjärvellä toimineen Åvikin lasitehtaan perustamisesta tulee tänä vuonna kuluneeksi 170 vuotta.

– Ajattelin, että siitä pitää tehdä näytelmä, koska tehtaalla on suuri paikallishistoriallinen merkitys, Pitkäjärvellä Myötätuulen Teatteria pyörittävä Olla-Riitta Aarikka toteaa.