Julkaistu: 08.08.2017 13:03

Ypäjän viheriöt kutsuvat kokeilemaan

  • Arvostetun kilpailun voittanut Virve Saarikoski ja Loimijoki Golfin toiminnanjohtaja Hanna Lilja toivovat paljon yleisöä avoimien ovien päivään.

Loimijoki Golfin toiminnanjohtaja Hanna Lilja kertoo golfin elävän Suomessa eräänlaista murrosvaihetta.

– Vuosituhannen alun suuri golfbuumi on takana, ja elämme nyt eräänlaisessa taitekohdassa, jossa kilpailu ihmisten vapaa-ajasta on yleisesti ottaen kovaa. Myös golfin on muututtava ajan mukana, jotta se pystyy palvelemaan kaikkia, Hanna Lilja pohtii.

Aika ajoin golfkentät houkuttelevat uusia harrastajia tutustumaan lajiin erityyppisten yleisötapahtumien kautta.

– Käytännössä meillä on aina avoimet ovet, mutta kynnys voi muodostua liian suureksi. Yleisötapahtumissa se madaltuu selkeästi, Lilja uskoo.

Loimijoki Golf järjestää alkeiskurssien lisäksi esimerkiksi Casual Friday -teemapäiviä, jotka tarjoavat mainion mahdollisuuden tutustua golfin maailmaan. Koko päivän harjoittelu on hoidettu talon puolesta, sillä rangepoletit ja mailavuokrat tarjotaan kävijöille ilmaiseksi.

Haastava laji

Ypäjäläinen Virve Saarikoski lähti kokeilemaan golfia kaveriporukassa kuusi vuotta sitten, nyt hän pelaa aktiivisesti kolmatta kesää. Laji vei mukanaan, kun sille antoi koko käden.

– Olen käynyt läpi melkein kaikki palloilulajit, kuten esimerkiksi koripallon, lentopallon, sulkapallon ja pesäpallon, joista koripallo on ollut se ykkönen. Halusin löytää rauhallisen lajin, ja lähdimme kaveriporukan kesken suorittamaan green cardit, Virve Saarikoski kertoo.

Virve Saarikosken mukaan laji koukuttaa juuri haastavuuden vuoksi.

– Jos on pelannut huonosti, haluaa pian taas pelaamaan uudestaan, ja jos on pelannut hyvin, koukuttaa sekin jatkamaan.

Kaikki onnistui

Saarikoski halusi aloittaa kilpailun välittömästi.

– En miettinyt, miten realistista pärjääminen olisi. Jostain on aloitettava ja itseään vastaan tässä pelataan, Saarikoski tuumaa.

Virve Saarikoski voitti heinäkuussa Turun Harjattulassa Ulrica Cup Openin, joka on Adolf Ehrnroothin lesken, kreivitär Karin Birgitte Ehrnroothin nimikkokilpailu.

– Kilpailu on hyvin arvostettu. Voisi sanoa, että se on Suomen suurin naisten kilpailu. Kilpailu on tasoituksellinen, joka mahdollistaa eritasoisten kilpailijoiden tasaväkisen kamppailun, Lilja kertoo

Saarikoski päihitti 96 muuta pelaajaa 43 pisteellään.

– On sanottu, että jos meinaa pärjätä, täytyy kaiken onnistua, ja nyt kävi niin, Virve Saarikoski kertaa.

Kilpailussa Saarikoski keskittyi vain pelaamiseen.

– Minulla on taito olla laskematta pisteitä. En halua pelata niin, että lasken jatkuvasti tasoitusta. Tavoitteeni on ainoastaan lyödä monta hyvää lyöntiä ja pelata tasaisesti. En tavoittele kuuta taivaalta, Saarikoski hymyilee.

Julkaistu: 22.05.2018 16:13

Someron Pitkäjärvellä toimineen Åvikin lasitehtaan perustamisesta tulee tänä vuonna kuluneeksi 170 vuotta.

– Ajattelin, että siitä pitää tehdä näytelmä, koska tehtaalla on suuri paikallishistoriallinen merkitys, Pitkäjärvellä Myötätuulen Teatteria pyörittävä Olla-Riitta Aarikka toteaa.