Julkaistu: 08.08.2017 13:03

Louvren ura alkoi hienosti

  • Ravivalmentaja Ilkka Korvella on vain positiivista sanottavaa Ypäjä Louvresta.

Ypäjä Louvre on opetus- ja nuorten lähdöt mukaan lukien kilpaillut jo yhdeksän kertaa. Kolmivuotias ori on urallaan voittanut kerran, kakkostiloja on neljä.

– Louvre on tehnyt hyviä juoksuja. Se on rauhallinen hevonen, miellyttävä varsa, jonka uskon kehittyvän vielä todella hyväksi. Vähän keskentekoinen se on vielä, mutta potentiaalia on paljon, valmentaja Ilkka Korpi kertoo.

Viime vuonna Louvre asui aikansa Vermossa ja opiskeli ison maailman meininkiä. Hevosen ennätys on nyt 17,3.

– Matalaliikkeiselle hevoselle kävisi lentokeli Kasvattajakruunun alkuerissä. Louvre pystyy hyvissä olosuhteissa parantamaan ennätystään kahdella sekunnilla, mutta hevosen ehdoilla mennään.

Kovia kisoja

Louvre Loves Stable -nimisen kimpan omistama hevonen kilpailee tänään keskiviikkona Kasvattajakruunussa Seinäjoella. Rattailla istuu tuolloin Seppo Markkula.

– Kisoihin osallistuvat kaikki parhaat varsat.

Oriin tulevaan kilpaohjelmaan sisältyy myös mm. Express-karsinta parin viikon kuluttua.

– Isommista palkinnoista lähdetään nyt ajamaan, ja varsinkin Kriterium houkuttaa sadan tonnin ykköspalkinnollaan.

Korpi kertoo toisen kimpparavurin Ypäjä Kevan potevan pitkittynyttä flunssaa. Team Kevasetin omistama suomenhevostamma pääsee näillä näkymin seuraavan kerran kilparadoille vasta syksyllä. Kevan ennätys on 31,3 ja paras sijoitus uralla hopeatila.

Kimppahevosten valinnan tekivät Korpi, silloinen Hevosopiston toimitusjohtaja Petri Meller ja Eeva Karvonen.

– Molemmissa hevosissa on noin 50 osuutta. Louvrea myytiin keväällä todella paljon, joten se kimppa taitaa olla nyt suurin piirtein täynnä.

Säästöt näkyvät

Ilkka Korvelle ravipäiviä kertyy tänä vuonna aiempaa vähemmän.

– Joskus niitä on ollut noin 180 per vuosi. En ole nyt ollut lainakuskina, vaan ajanut vain omilla valmennettavilla, Korpi kertoo.

Valmennettavia Korvella on nyt 20–25.

– Ne ovat kaikki Hevosopiston hevosia, omani eivät vielä ole startti-iässä. Parhaina aikoina olen valmentanut seitsemääkymmentä hevosta, mutta säästöt näkyvät kaikkialla.

Julkaistu: 22.05.2018 16:13

Someron Pitkäjärvellä toimineen Åvikin lasitehtaan perustamisesta tulee tänä vuonna kuluneeksi 170 vuotta.

– Ajattelin, että siitä pitää tehdä näytelmä, koska tehtaalla on suuri paikallishistoriallinen merkitys, Pitkäjärvellä Myötätuulen Teatteria pyörittävä Olla-Riitta Aarikka toteaa.