Julkaistu: 06.02.2018 13:40

Sähköautovalmius Forssan seudulla vaatimaton - vasta kaksi julkista latausasemaa

  • Tammelaan valmistui juuri Toriraitin varrelle uusi latauspiste. Kunta tarjoaa latauksen, käyttöä seurataan ja tarvittaessa lataus muutetaan maksulliseksi. Toistaiseksi opasteet ja vihreä parkkiruutu puuttuvat.
  • Forssassa Autokeitaalla Motellin vieressä on kaksi latauspaikkaa tarjoava latauspiste. Sen käytön tarjoaa Autokeidas.

Sähköautojen ja ladattavien hybridien yleistyessä aletaan kasvavassa määrin kaipaamaan julkisesti tavoitettavissa olevia latauspisteitä.

Vihreä parkkiruutu ja lataustolppa houkuttelisivat pysähtymään lataukseen ja samalla nauttimaan lähistön palveluista. Forssan Autokeitaan Motellin vieressä on alueen ensimmäinen latauspaikka ja Tammelan kunnantalon takana Toriraitin varrella on alueen toinen.

Valtuustoaloitteesta liikkeelle lähtenyt hanke Tammelassa on nyt vihreää parkkiruutua vaille valmis.

– Latauspiste on käyttäjälle ilmainen, maksullisen latauspisteen hinta olisi ollut huomattavasti korkeampi. Alkuun uskomme, että käyttö on vähäisempää ja meillä on seuranta käyttömääristä ja tarvittaessa voimme muuttaa käytön maksulliseksi, kertoo Tammelan kunnan tekninen johtaja Hannu Jalava.

– Opasteet valmistuivat juuri Toriraitin molempiin päihin. Latausaseman eteen kuuluvan vihreän parkkiruudun maalaus tehdään kunhan kelit sallivat, kertoo puolestaan maanrakennusmestari Heimo Tuomola.

Forssassa suunnittelu vielä kesken

Forssan kaupungin teknisen johtajan Antti Heinilän mukaan latauspisteen sijoittelun suunnittelu on vielä kesken.

– Mahdollisesti se sijoittuisi kaupungintalon tuntumaan, riippuen vähän siitäkin hankimmeko kaupungin omaan käyttöön sähköautoja, tuumaa Heinilä.

Näin siis kunnallisessa sarjassa Tammela saa pisteet ensimmäisestä latausmahdollisuudesta.

Julkaistu: 22.05.2018 16:13

Someron Pitkäjärvellä toimineen Åvikin lasitehtaan perustamisesta tulee tänä vuonna kuluneeksi 170 vuotta.

– Ajattelin, että siitä pitää tehdä näytelmä, koska tehtaalla on suuri paikallishistoriallinen merkitys, Pitkäjärvellä Myötätuulen Teatteria pyörittävä Olla-Riitta Aarikka toteaa.