Julkaistu: 13.02.2018 13:50

Myötätuulen teatteri Somerolla vie lumihankeen

  • Timo Mänki (vas.) on ponneton kosija. Aikamiestyvän lapsensa apuna toimivat Helena Perho ja Ensi Kulta. Tarja Angelinin esittämä morsian miettii, tapahtuuko koskaan mitään.

Myötätuulen teatteri vie jälleen yleisön konkreettisesti talvimaisemaan.

– Tämä on jo kolmas kerta, kun järjestämme talviteatterinäytöksiä. Ensimmäisellä kerralla yleisö oli vähän hämmästynyt, mutta nyt tästä on tullut ihan oma juttunsa, ohjaaja Olla-Riitta Aarikka toteaa.

Aarikka on tehnyt näytelmän käsikirjoituksen yhdessä italialaisen Roberta Grossin kanssa.

– Tutustuimme Robertan kanssa Aalto-yliopistossa, missä hän oli opettajana. Nykyisin Robertalla on Pariisissa oma korkeakoulunsa. Käsikirjoitusta olemme tehneet ranskalais-suomalaisella ajatustenvaihdolla, ja edelleen Roberta on sitä mieltä, että olemme hulluja, mutta positiivisella tavalla.

Hitaasti asiaan

Myötätuulen talvinäytöksissä pohjana on lievä parisuhdeongelma, johon asianosaisten lähimmäiset tarttuvat hanakasti.

– Päähenkilö on aikuinen keski-ikää lähentelevä mies. Hänen tyttöystävänsä olisi jo sitä mieltä, että kosiakin saisi, mutta mitään ei tapahdu, Olla-Riitta Aarikka kertoo.

Koska tilanne on hidas ja jähmeä, potentiaalisen, mutta hitaanlaisen kosijan vanhemmat ottavat ohjakset käsiinsä.

– Olen seurannut erilaisia reaktioita täällä kotonamme. Nuoret ovat sitä mieltä, että noinkin iäkäs mies voi syyttää vain itseään, jos ja kun ei osaa toimia. Iäkkäämmät naiset puolestaan näkevät tarinan vaaleanpunaisen romanttisena.

Tulevana kesänä Myötätuulen teatteri esittää kaksi näytelmää. Toinen pohjautuu Åvikin lasitehtaan historiaan, toinen avaa uusia näkökulmia Unto Monoseen.

Käviskö talvihäät? -näytelmä Myötätuulen teatterissa Someron Pitkäjärvellä 14.2. klo 19 sekä 17. ja 18.2. klo 16.

Julkaistu: 22.05.2018 16:13

Someron Pitkäjärvellä toimineen Åvikin lasitehtaan perustamisesta tulee tänä vuonna kuluneeksi 170 vuotta.

– Ajattelin, että siitä pitää tehdä näytelmä, koska tehtaalla on suuri paikallishistoriallinen merkitys, Pitkäjärvellä Myötätuulen Teatteria pyörittävä Olla-Riitta Aarikka toteaa.