Julkaistu: 19.06.2018 13:16

Palokunnanaukiolla järjestetään kattava ilmaiskonsertti

  • Perttu Myllykangas vieraili tapahtumapaikalla ennen heinäkuun h-hetkeä.

Womack-yhtyeen Henrik Haarlo ja Perttu Myllykangas ovat ottaneet tänä vuonna vetovastuun Kulttuuri-Axel ry:n järjestämän Palokunnanaukion kesäkonsertin käytännönjärjestelyistä.

– Roolimme on ollut muun muassa kasata esiintyjät, miksaajat ja muut yhteistyökumppanit. Ilmaistapahtumaa kun järjestetään tietysti täysin talkoohengessä, Perttu Myllykangas kertoo.

Palokunnanaukion kesäkonsertti järjestettiin ensi kertaa vuonna 2016. Tapahtuman lähtökohtainen visio on ollut taata paikallisille bändeille soittomahdollisuuksia ja yhtälailla esitellä suurelle yleisölle erityyppisiä kokoonpanoja.

– Tänä vuonna olemme erityisesti panostaneet tiiviimpään rosteriin, monipuolisempaan settiin ja vahvasti siihen paikallisuuteen.

Seitsemän kokoonpanoa

Konsertti järjestetään Palokunnanaukiolla eli Antin Konditorian ja Työväentalon välisellä nurmikentällä. Lauantaina 7.7. klo 12–18 välisenä aikana esiintymislavalle nousee yhteensä seitsemän erityyppistä kokoonpanoa.

– Tapahtuma-ajankohta on sekä kävijäystävällinen että vaihtoehtoinen myös muusikoille. Aina ei tarvitse lähteä yöaikaan keikoille.

Järjestäjät ovat halunneet tarjota tapahtumassa jokaisen musiikkimakuun soveltuvaa kokoonpanoa.

– Tavallaan musiikki menee rankemmaksi iltaa kohti.

Joku, jolle soittaa

Tapahtuma on omiaan tarjoamaan soittomahdollisuuksia paikallisille bändeille. Esimerkiksi hyvänä keikkapaikkana toimineen Ravintola Blue Poolin lopettaminen tuntuu yhä.

– Tosin täällä järjestetään aktiivisesti esimerkiksi HipHopFestejä, TUG-klubeja ja muita, joissa on esiintymismahdollisuus myös paikallisilla.

Myllykankaan mukaan forssalaiset muusikot pitävät hyvin yhtä.

– Yli genrerajojen. Jos joltain hajoaa jotain, tarvitaan vaikka vahvistinta tai kielisoitinta, niin aina löytyy joku, jolle soittaa.

Womackilta uutta

Myllykangas ja Haarlo esiintyvät illan päättävässä Womackissa.

– Yhtyeen kolmas albumi on parhaillaan miksattavana. En taida uskaltaa luvata tarkkaa julkaisuajankohtaa, mutta tulossa se on kyllä, Myllykangas lupaa.

– Ei voi tietää, vaikka uutta materiaalia kuultaisiin Palokunnanaukiollakin, Myllykangas spekuloi.

Palokunnanaukion kesäkonsertti la 7.7. klo 12–18.

Mitä on odotettavissa?

Henrik Haarlon luonnehdinnat Palokunnanaukion kesäkonsertin kokoonpanoista esiintymisjärjestyksessä:

Kissojen uni

- Tapahtuman avaa mainio paikallisduo pienin ja hiukan isommin yllätyksin. Kaunista tunnelmointia akustisen kitaran ja laulun voimin. Hieno esitys viime vuonna, tänä vuonna on aihetta odottaa sellaista myös. 

- Kuuntele ennakkoon YouTubessa: Kissojen uni - Being Around. 

Delia St. Claire I 

- Upea, tyylikäs ja mystinen akustispainotteinen trio Delia St. Claire I tarjoilee vaikeasti luokiteltavaa musiikkia kolmella eri kielellä esitettynä. 

- Kokenut ja monesta yhteydestä tuttu ryhmä ei petä koskaan, tarkista vaikka Youtubesta tuore video Myrsky

Johanna

- Tapahtuman kolmas esiintyjä Johanna on kevyttä musiikkia tottunein ottein maalaileva trio kokoonpanolla akustinen kitara - sähköpiano - laulu. Johanna itse kertoi odottaneensa tässä tapahtumassa esiintymistä jo pidemmän aikaa, eli pyritäänpä kaikki toivottamaan hänet erityisen tervetulleeksi.

- Uskomattoman hienon kappaleen Johannalta voit kuunnella Youtubesta nimellä: Ei Sovi Mun Selkääni Enkelin Siivet

Green River 

- Green River versioi sopivan tuttuja klassikoita omalla varmalla otteellaan ja tulee kiskomaan paikalla olevien rock-musiikin ystävien suut leveään virneeseen.

- Youtubesta löytyy vakuutta veto Screamin' Jay Hawkinsin alkuperäisteoksesta I Put a Spell On You.

The Mystik Spiral

- Kategoriointia kaihtava The Mystik Spiral voi olla vaikea bändi luokitella, ja siksi onkin suositeltavaa tulla itse katselemaan mistä on kysymys.

- Viime vuoden konsertissa debyyttiesiintymisensä tehnyt orkesteri on vuoden aikana luonut nahkansa uudestaan muun muassa miehistönvaihdoksien kautta ja järjestävä taho odottaakin kieli pitkällä mitä luvassa on.

Irvisko

- Seuraavaksi yleisöä saapuu ravistelemaan erittäin rivakkaa suomenkielistä punkrokkia murjova Irvisko. Irvisko on kerännyt tarttuvilla kappaleillaan ja ikimuistoisilla esiintymisillään vankkaa ja ansaittua suosiota ja tuskin pettää yleisöään tälläkään kertaa.

- YouTubesta voi ennen tilaisuutta käydä ottamassa haltuun kappaleen Savinensaatana.

Womack

- Tapahtuman päättää niin ikään paikallinen rockyhtye Womack, joka yhdistelee musiikissaan 70-luvun rockvivahteita ja 90-luvun raskaampaa paahtoa. Womack lupaa tarjota tapahtuman hatuksi tiukan esityksen jota kelpaa maistella matkalla kotiin tai vaikkapa terassille.

- Womackia löytyy myös YouTubesta runsain mitoin, hyvänä esimerkkinä vaikkapa vuonna 2014 ilmestynyt debyyttialbumi Prehab.